V43 1177
2003.02.07
|
|
0 0
1059
|
Sziasztok!
Előrebocsájtom, nem kell mindjárt kiröhögni, de tegnap végre átálltam digitális üzemre. Sajnos most csak a kezdőkészletet vettem meg (egyenlőre). Tudom sokatoknak már igen komoly felszerelése van e téren, ezért kérném ki a véleményeteket.... Szóval a BR215 mozdonnyal ellátot kezdőkészletet vettem meg, amely így is olcsóbb volt, mintha külön egy trafó+erősítő+lokmaus2 vettem volna. No a mozdonyra és a két vagonra nem lesz szükségem többé, a kidolgozása tényleg csak gyerekernek való. Szóval kivettem a dobozból a lényeget és ebből a BR215-ből a dekódert..... Átraktam egy 1014-esbe, de szegény elég gázosan megy vele. Gondolom a startkészlet dekódere nem egy nagy durranás. A tünet az, hogy a 1014-es a startkészlet dekóderével eléggé hangos, gerjedő hangot ad a motor induláskor. Állítólag egy 10742-es számú dekóder van benne, ami egy régebbi konstrukció.
Szóval ha szépen megkérnék valakit, röviden elmondaná, hogy igazam van-e vagy ez a gerjedő hangos hang állandóan előfordul digitális üzemben? Ha kicserélem 10745-re megszünik ez a hang?
A késöbbiekben bővítem majd a rendszert, de most nem akartam ismeretlenül beleszaladni a digitális vasútvezérlésbe.
Ha valaki elmagyarázná?!?!?.......... |
|