a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2003.02.06 0 0 147
Kedves Pasa,

nem kell bocsánatot kérj, nem sértettél, csak utálom, ha magyarázkodnom kell amiatt, mert nem azt értik, amit írok, hanem plusz-minusz belevetítenek. A fogalmi különbség miatti félreértés nem zavar, az könnyebben tisztázható.

Itt azok emlegetése irreleváns szerintem, akik Istennek képzelik magukat.
Mert azt az érvet én írtam, én viszont nem képzelem magam Istennek, és nem kívánom bitorolni az Ő hatáskörét, nem kívánok Őhelyette megfizetni senkinek.

"Vagyis amikor azt mondod hogy az irgalmassag (ebben figyelem, cselekves, minden) jar ennek a besurranonak, akkor megfelelsz a krisztusi parancsnak, es senki ennel tobbet nem is kovetel toled. (szerintem). "
De! Ha azt mondod: Jézus szerint a besurranó a felebarátom, akkor járna neki az, ami a felebarátnak kijár (megbocsátás, arc újbóli odatartása, ingem odaadása, kétannyira vele menés stb). Szerintem viszont nem felebarát, és ami a felebarátnak jár, az már az irgalmasságon FELÜL van. A felebarátot úgy szeressem, mint magamat.

A leírt példámban nem a besurranó a felebarátom, hanem a kirabolt elesettek, akik mindegy, hogy kik. De a besurranó nem felebarátom, és ha TUDOM valakiről, hogy nem felebarátom, akkor nem viseltetem iránta úgy, mintha az lenne.

uf

Előzmény: pasa_ (143)