Theo!
Írod:
"Egy kérdés egyelőre: ha Isten legfontosabb feladata, hogy törvényeket adjon, és felelősségre vonjon, ha nem tartottad be, akkor miért nem ad bizonyosságot a létezéséről? Így tiszta ügy lenne... "
Figyusz, ilyet se mondhatsz, hogy "ha Isten legfontosabb feladata"... Ezt egy gépre mondhatja az ember, vagy egy munkahelyen a dolgozóra mondhatjuk. De nem ez a lényeg, értem mit akarsz.
Előbb olvasd el ezt:
(Luk. 17.5-től)
"És mondának az apostolok az Úrnak: Növeljed a mi hitünket! Monda pedig az Úr: Ha annyi hitetek volna, mint a mustármag, ezt mondanátok íme ez eperfának: Szakadj ki gyökerestôl, és plántáltassál a tengerbe; és engede néktek. Kicsoda pedig ti közületek az, a ki, ha egy szolgája van, és az szánt vagy legeltet, tüstént azt mondja annak, mihelyt a mezôrôl megjô: Jer elô, ülj asztalhoz? Sôt nem ezt mondja-e néki: Készíts vacsorámra valót, és felövezvén magadat, szolgálj nékem, míg én eszem és iszom; és azután egyél és igyál te? Avagy megköszöni-é annak a szolgának, hogy azt mívelte, a mit néki parancsolt? Nem gondolom. Ezenképen ti is, ha mindazokat megcselekedtétek, a mik néktek parancsoltattak, mondjátok, hogy: Haszontalan szolgák vagyunk; mert a mit kötelesek voltunk cselekedni, azt cselekedtük."
Légyszíves, olvasd el többször, nehogy félreértsd! Írd le, mit értesz meg! Írd le, hogy szerinted miért tettem ezt ide!