Üdv!
Ha már annyit írtatok az edzőnk kapcsánk nekem is lenne egy mániám:
Hogy lehet olyat csinálni, hogy egy játékost kb. 2 hiba után azonnal le kell ültetni?
Két esetben lehetséges, de egyik se jó:
1. Az edző nem bízik magában: a francba, nem jól állítottam fel a csapatot, nem a jó embereket tettem be nem jókor, nem jó helyre, gyorsan cserélek, mert a másik lesz a jó.
2. Az edző nem bízik a játékosaiban: a francba, csinálhatok én akármit, ez akkor is kihagyja a ziccert, a hármast, eladja a labdát, gyorsan cserélek, a másik biztos jobb lesz.
Namármost:
1. esetben baj van az edzővel, mert nem tudja eldönteni, mit csináljon, melyik ember is lesz a jó, akinek BIZALMAT lehet adni
2. esetben baj van az edzővel, mert nem tudja eldönteni, mit csináljon, melyik ember is lesz a jó, akinek BIZALMAT lehet adni
BIZALOM nélkül nem megy. És hogy akkor konkretizáljam: ha Shannont 2 (betűkkel: kettő) hiba után leültették volna anno, akkor most nem lenne háromszoros bajnokcsapatunk, sőt egyszeres se. És most lehet persze erre azt mondani, hogy a mostaniak nem ugyanazok, nem ugyanolyan jók, erre azt mondom: DE. Az azóta eltelt kb. 5 évben a magyar kosárlabda színvonala előre lépett, és nem vissza -> a maiak is legalább olyan jók - > a maiaknak is BIZALMAT kéne adni.
Röviden: ha nem hibázhatok, többet fogok hibázni. Ez alól csak nagyon kevesek kivételek. Ők egy adott valami (sport, tudomány, stb.) legnagyobbjai. Ha ez a valami a kosárlabda, akkor ők játszanak az NBA-ben. Ez viszont:
Ria! Ria! Hungária!
Nem ártana figyelembe venni. Jók akarjunk lenni, ne tökéletesek. Az előbbi még sikerülhet is, az utóbbira minimális az esély!
Ha edzőnk is olvassa (jó lenne), kérem, ne vegye kioktatásnak, a kosárlabdához nem értek, csak szeretem. És ez nem is (csak) a kosárlabdáról szólt. Ja, és más se vegye kioktatásnak.
Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike