Sziasztok!
Újabb taggal bővült karácsony előtt a tábor. Rendszeresen olvasom a hozzászólásokat, és most 7 hét és 3300 km megtétele után az 1.4/75LE Expression változattal kapcsolatos tapasztalataim:
- először is a pozitiv és negativ élmények nagyban függnek attól, hogy ki milyen autót használt előtte. Én 1979-től autózom, volt Zaporozsecem 10 évig, Wartburg 4 évig és az utóbbi 10 évben egy Fiat 127-t hajtottam
- először is a család minden tagja (2 felnőtt, 2 gyerek) nagy megelegédessél van,kényelmesen elférünk, a fűtés még ebben a hideg időben is nagyon jó, néhány km megtétele után adja a meleget.
- kevés a rakodó hely kisebb tárgyaknak.
- néhány 100 km után kerestem használt padlószőnyeget és a csomagtartóba a gyári kárpit alá raktam. Csendesebb lett, ez jó ötlet volt aki javasolta. Persze néha igyis lehet hallani a tankból az üzemanyag lötyögését fékezésnél, ha nem szól a rádió.
- Apropó! a fékek, szerintem Király!
- átlag fogyasztás: kb. 1800 km-ig 8,0-8,3 liter, aztán mostanában 7,6 liter.(nem tudom ez mennyire jó vagy elfohadható érték).
- kormány irányóból ciripelés: amint itt olvastam több esetben hamar megjelent, én hiába fülelek, semmi (sokszor direkt ezért rádió bekapcsolása nélkül utazok), viszont a j. első ajtó kárpit néha "megszólal" (persze az út minőségétől függően), és az itt olvasott "ökölcsapás" módszerét alkalmaztam, ami nem igazán hárítota el a hibát.
- vezető oldali szélvédő gumicsik felső részen kb 3-4 cm hosszan elvált, ami nem volt meglepő számomra, hiszen írtatok róla. azt hiszem csak oda kellene ragasztani.
- gumik: a gudjiört eltettem nyárra a decemberi első hóban való autózás után, és a nagy kereslett miatt csak 185/60 Kumho KW7400-s téli cipőket kaptam. Elégedett vagyok ezekkel a téli gumikkal, és sokkal nagyobb biztonságban érzem magam (és
családom). Volt szerencsém hasonló havas utakon közlekedni a nyári majd a téli abroncsokkal, és a téli az mégiscsak téli!
- üzemanyag szint jelző: először majdnem kétségbe estem, hogy hova lett a benzin, olyan hamar csökkent a mutató jelzése, de mostmár kitapasztaltam, hogy elég sokat "csal". 450 km után már a pirosban van (de a tankolás lámpa még nem gyullad ki). Ma 520 km után tankoltam 40 litert, tehát még volt "tartalék".
Ui.: Bocs, ha hosszura nyult az "élménybeszámolóm", további
Balesetmente autózást kívánok minden kedves márkatársamnak!