Luby Creative Commons License 2003.02.03 0 0 29
Valami szőrnyű hülyeség hangzott ki abból,amit írtam .Sajnálom ,utólag tudom ,hogy másként kellett volna fogalmaznom .Lássuk mit is akartam mondani ,csak nem voltam eléggé összeszedett hozzá.
1.többen úgy vélekednek,hogy ugyan anakronisztikus énekelgetni ,de ez nem nagy dolog.
Emlékszem mekkora tűz volt abból ,hogy egy vétlen magyar szót jókor jó helyen használt az előző miniszterelnök .Nem egy egész diktatórikus rendszer himnuszát énekelte el OVI ,csak egyetlen szót mondott,amit előtte minden magyar ember használt,de pechjére az összes magyar között ott volt néhány nyilas is ...
2.semmi bajom a gazdagokkal,töröm verem magam ,hogy a saját szintemen és is gazdag legyek.
Itt a kérdés az ,hogy hasonlít e a magyar gazdagok vagyonosodása az amerikai szesztörvény következményeihez?Igaz e itt is ,hogy az első néhány millió BŰNCSELEKMÉNYEKBŐL jött össze és utána már lehet jogkövetőnek lenni?Elképzelhető e ,hogy az a néhány első millió állami tulajdonként mindannyiunk pénze volt?
3.az ápolónők és általában az egészségügyiek bérszintje annyira alacsony volt ,hogy a viszonylag magas emeléssel sem érték el a közép,illetve a felsőfokú végzettségü átlag béreket.És ehhez jön olyan fokú túlterheltség (létszámhiány,anyagi-dologi ellátások hiánya,új és súlyos adminisztrativ kötelességek ,etc.)mely
nehezíti a helyzetüket.
4.talán arról is érdemes lenne szót ejteni ,hogy a
komoly közalkalmazotti béremelést azonnal negligálja a minden alapvető fogyasztási cikk és szolgáltatás magas áremelkedése.Sokan ,kis túlzással úgy fejezik ki a helyzetet, hogy örülünk ,ha a tavalyi pénzünknél leszünk.
Remélem sikerül elgondolkodtatni azokat is ,akiknek teljes erejük arra megy el,hogy lekesen tapsolnak ,bármit is tesz szeretett koaliciós kormányuk.Üdv. : Luby ,aki Gábor