"az indulat beszél Belőled" Most nem vagyok indulatos. De az első néhány tízezer iraki civil halála után nyilván az leszek.
"Egyesült Államok napjaink Római Birodalma, azaz akár tetszik, akár nem, a világ motorja" Ez nagyon szépen hangzik. Én úgy emlékszem, a Római Birodalom annak idején részben megsemmisítette, részben rabláncra fűzte az akkori földközi-tenger-i kultúrákat. Mindenesetre gyarmatosított és pusztított amíg ereje bírta. Épített is természetesen, és saját képére formált mindent, amit csak tudott. Az ókorban nem gyűlöltek senkit ahhoz hasonlóan, mint a rómaiakat.
"Akik a merényleteket elkövették, al-Kaida-tagok voltak, ez tény" Úgy látszik többet tudsz mint az összes amerikai hírszerzési cég együtt véve. Ezt még ők sem merték volna sehová leírni, pedig sem bátorságban, sem humorban nem szenvednek hiányt. A nato tagországoknak körbeküldött bizonyítékhalmaz legkonkrétabb, legerősebb oszlopa úgy szólt, hogy a 23 merénylő közül egy(!) már vélhetően találkozott 2-3 évvel ezelőtt egy vélhetően al-kaida taggal!!! Nézz utána. Erről ennyit.
"S nem épeszű az sem, aki a merénylet mögött állt, aki kitervelte azt." Egyetértünk én is megkönnyeztem a közel 3000 embert.
"üzenetet hordozott." Egyetértünk. Az USA eddig semmilyem más üzenetet nem értett meg. Most már talán kezd kapisgálni valamit.
"Néhány ember nem képes önmagától ilyesmire. Ahhoz túl nagy horderejű és összehangolt akció volt." De képes. Pontosan 23 ember kell hozzá. Valamint az a gyűlölet, ami a fanatizmusukat táplálja. A táplálás tekintetében - az USA-t ismerve - bőségesek még a tartalékok.
Pokrócz