Többeknek !
Elismerem ,hogy tőlem szokatlan módon dühből írtam az ápolónőkről.Néhány órával az írás előtt hallottam , hogy semmit sem változott a létszámprobléma az egészségügyben ;szakképzett ápolók még mindíg szivesebben mennek plázákba dologozni ,több pénzért ,éjszakai műszak nélkül ,és inkább a külsejükre kell adni ,mint emberi végtermékekben túrkálni. Amitől dühüs lettem az az,hogy az egészségügyünk felkent vezetői ,akik egyszer kétszer már ebben a pozicióban kudarcot vallottak (egyik írásra hívatkozom:ez így volt 15 éve is ,nem lehet ennek a kormánynak a nyakába varrni)bejelentették ,hogy a béremelés konpenzációjaként ,az un.modernizáció varázsszavával megspékelve létszámot akaranak csökkenteni.(jelenleg a legtöbb helyen 1 (!) szakképzett ápoló jut délutános és éjszakai műszakokban 40-45 betegre! Ilyen még Botswanaban sincs!)
Nem érkezett reakció a médiumok sztárjaira ,akik igazán nem olyan fajsúlyú emberek ,akiknél indokolt lenne az ismert jövedelem.(talán arról van szó,hogy ennyibe kerül az ,hogy megbízható legyen a hatalom számára ?)
Az MSzP zártkörű rendezvényeinek állandó és kihagyhatatlan része az elvtárs megszólítás , az Internacionálé eléneklése és a nosztalgiázás !Akkor ez egy másik párt ? Ez nem jogfolytonos ?
Biztos ,hogy elegáns az ,ha egy milliárdos,vagy százmilliós vagyonnal rendelkező bankár,gyáros ,
üzletember az éhes proletárról énekel ?Ez a harc lesz a végső ?Beilleszkedve a kapitalizmus vitathatatlanul jobb jövőt igérő rendszerébe : holnapra megforgatjuk az egész világot.?
Ha biztos vagyok valamiben ,akkor az az ,hogy az MSzP vezetői nagyon elégedettek a világgal ,nem akarják megforgatni.
A kritikákat jogosnak érzem ,remélem megértitek ,hogy vannak esetek ,amikor az ember elveszíti a nyugalmát a mérhetetlen pofátlanság hatására. Üdvözöl mindenkit : Luby ,aki Gábor