Ezt eddig is tudtam, csak nem akartam leírni, mert korábban már elhangzott. Egyébként hiába adsz ki harminc telket különböző értékű földeken, símán előfordulhat, hogy letojják, még akkor is, ha az egekben van mondjuk a Dirty Industrial csík. Egyszerűen azért, mert pl. túl magasak a gyárakra kirótt adók. Ezért mondtam, hogy a csík az nem a kiadandó telkek mennyiségére utal. Nem lehet azzal elintézni, hogy szétdobunk pár kockányi földet oszt'vigyétek:)
A várostelepítéssel kapcsolatban közben kiderült, hogy rosszul írtam.
New Waix-et 16 éve kormányzom és kis híján 20 ezer ember lakja már, a bevételek pedig még úgy is meghaladják az ezer kreditet, hogy hulladékgyűjtő és feldolgozó telep üzemel a város szélén (már kb. 600 kreditet fordítunk ennek a fentartására), a külső városrészeket, üzleti negyedet környezetkímélő szélerőművek látják el energiával és számos olyan lakossági programot elindítottunk (mert ugye ez nem csak az én érdemem-ahh:) több száz kredit értékben, amik hozzájárulnak az itt élők jólétéhez és a városgazdaság ütemes fejlődéséhez. Szavazzanak rám és ezzel válasszák a biztonságot és a dinamikus fejlődést! :)
Nade van egy csomó kérdésem:
1.Hogyan kell kiépíteni a közlekedést?! Igazából a közlekedés az egyetlen dolog, ami a megítélésemet rontja, de nem tudok mass transit-et indítani!Buszmegállókat hiába rakok le, semmi nem történik(max. annyi, hogy a barmok elkezdenek sztrájkolni a nemlétező buszvezetők alacsony fizetése miatt:).
2. Az általános iskolák és a középiskolák elszippantják egymás elől a tanulókat?!?! A következő történt : volt két általános iskolám kb. 200-200 diákkal, mikor az - akkor - körülbelül 13 ezres városban High School-t (középiskolát) építettem (Steve McManaman Sport High School néven, focipályával ;). Namost. A néhány év alatt majd kétszeresére nőtt lakosságú város általános iskoláinak száma drasztikusan, majd felére (!) csökkent, míg a középiskolások száma kb. ugyanilyen arányban nőtt... Ez ugye azt jelenti, hogy a szülők úgy döntöttek, általános iskola helyett egyből a gimibe íratják a kölkeiket. Ami nagy jóindulattal is állatság. Ha ez tényleg így van, akkor a játék legillúziórombolóbb hibáját fedeztem fel. Még megpróbálok a gimi környékére is letenni egy ált.sulit, hátha egyszerűen arról van szó, hogy a régi iskolák környékén csökkent a lakosság, bár ilyen mértékben...