babydevil Creative Commons License 2003.01.31 0 0 572
Szia KTa!
Itthoni metro kártyával ott nem lehet vásárolni. Ott helyben kiállitanak egy "kinti" kártyát, ha viszed a vállalkozói igazolványt, vagy birósági cégbejegyzést és az itthoni metro kártyát. Nézik, hogy az útlevélben szereplő név azonos-e a cégadatokban szereplővel. Egyébként mi nem voltunk még ott, ez lenne az első vásárlásunk a kinti áruházban. Egyik barátnőm jár ki oda 1-2 havonta,az egész háztartásra,családra ott vásárol, az itthoni árakhoz képest van amit felennyiért vesz (mosópor,kávé,pipere dolgok,márkásabb italok,sajt...).Eléggé "felböszitett" a 9,5 eurós (2500 forint kb) bőr-bundabéléses csizmájával, amit kint vett az aznapi akciós termékek közt, itthon ugyanez 10-15-20 ezer forint.
Én is kértem tőle pár dolgot, esküszöm pont feleannyiba kerültek, mint itthon.7 dl-s Jagermeister 9 euro volt, itthon ugyanez az Auchanban 3990.forint(bár lehet, hogy ez a 0,5 l-es ára és a 7 dl-es 5990 volt).Úgyhogy ilyen dolgok miatt gondoltam arra, hogy benézzünk oda. Bár a múltkor a tv-ben is volt valami műsor, ahol ez volt a téma. Azt nem tudom, hogy milyen áruházakban vásároltak, de az itthoni/kinti vásárlás eredményének összehasonlitása az lett, hogy kint összesen 7000 forinttal kevesebbe kerültek ugyanazok a dolgok.Azért ez sem semmi. Úgysem jártam Bécsben még soha igy vásárlási céllal, kiváncsi leszek, mennyire jön be.

Előzmény: KTa (563)