iXman
2003.01.31
|
|
0 0
topiknyitó
|
Jóreggeet.
Remélem ehhez a topichoz többen szólnak majd hozzá, mint a többihez (átlag 0-8 hozzászólás).
Azért szántam rá magam többek között, hogy megnyissam ezt a topicot, mert szeretnék segítséget kapni.
Foglalkozom a 3DStudioval. Meg programozok is. 3DStudio-zás közben (nem tudom, ki hogy van vele) mindig előjön az a probléma, hogy szeretnék valami győőőőőőnyörűséges effektet csinálni, vagy mondjuk egy rettentő speciális dolgot (mondjuk egy erdőt távolnézetből). Kezdő 3DSMax-osként azt hittem, ezt csakúgy spontán, alapból meg lehet csinálni. Hát nagyot tévedtem. Ilyen balgaságot azért ne gondoljon az ember (hogy ugyan lenne rá lehetőség a program szerkezete miatt), hogy majd ő bármi extrát is képes legyen csinálni viszonylag egyszerűen! Például bonyolultabb domborzatot, barlangot, sziklákat, fű és szőreffektet... - Ugyankérem. Hát vannak erre megfelelő plug-in-ek. Ja igen, csakhogy most éppen nincs 800 dollárom ilyesmire.
Megoldás: a plugineket is írják valahogy (asszem C forráskóddal). A kérdés csak az, hogy hogy. Jó lenne, hogy én, mint csóró felhasználó írni tudjak magam számára megfelelően igénytelen plugineket. Viszont sehol nem találok ehhez infót.
Többek között erről szólna ez a topic, meg csakúgy a 3DStudioról. |
|