req999 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 613
Na jól van, elég lesz pár dologra reagálni, mert megint "idő" van ügyeletes "sátánista" zseninknél.

Satanas666: "Erre csak annyit kedves req999: aki elmegy qrvának, ne csodálkozzon, ha megdugják."
Meg fogom jegyezni.

"a több év nálam nem egyenlő évtizedekkel, bocs. Talán nézz utána, mikor is írta ezeket a műveket LaVey."
Kár, hogy ezt sem értetted. Nem baj. Arra utaltam, hogy aligha olvastál te akár egyetlen Satanic Ritualst is, legfeljebb az amazon.com-on pillantottál rá a thumbnailekre. Máskor ne csak a képeket nézegesd talán.

"Ez idézeted utolsó mondata amúgy is tök értelmetlen, hiszen senki sem gondolja, hogy istengyalázásként értelmezzen egy szertartást, ha sátánista."
A "blasphemy" szó értelme sem világos számodra. Ez sem baj. Fő, hogy úgy érezd, igazad van.

"Te most milyen szentírásról, alaptételről beszélsz?"
A Bibliát említettem. Ebben szerepelnek olyan részek, amelyekben "belezésről", ember- és állatáldozatról esik szó, míg a Satanic Bible-ben szépen ki van fejtve, hogy miért nem praktizálunk ilyesmit.

"A Slayer nem azért sátánista, mert eléget egy bibliát, hanem azért éget el egy bibliát, mert sátánista."
A Slayer és a sátánizmus.... :]]]]]]]] Írj még ilyen vicces dolgokat! :]

"Szólíthatlak ezentúl egyszerűen csak MESTERNEK?"
Persze.

"A cirkuszidomárból fekete pápává előavandzsált bóhóc ledefiniálta neked, mi a tutiság."
Szép mondat.

" Legközelebb majd azt is szentesítsd, ha egy ember egy állattal közösül. Ha az állat élvezi, ok. Ha az ember is élvezi, szintén ok. A gyerekek pedig majd ezt a példát látják maguk előtt – szintén ok. Ugye így gondoltad?"
Persze, feltétlenül. De ha mégsem, valamelyik több évvel ezelőtt olvasott Satanic Bible-od 70. oldalán elolvashatod, mi is a helyzet ezzel kapcsolatban.

"Ilyen alapelven AKÁRMI lehet a honlapodon, de akkor ne sátánista honlapként hirdesd, hanem hulladékgyűjtőként."
Meséld el szépen, hol láttad, hogy sátánista honlapként hirdetem a Scythe-ot, és szeretném megkapni a listát, hogy mit engedélyezel a honlapomra és mit nem! Az ugye nem vita tárgya, hogy ha valaki, hát PONT TE határozod meg, hogy mi lehet egy sátánista honlapon, illetve mitől "sátánista" egy honlap egyáltalán.

"Hermész rendje a sátánizmustól teljesen független, az már csak egészen véletlen dolog, hogy az pl. az „igazhitű keresztes lovagok” megtagadhatják Istenbe vetett hitükkel a mágusok „valóság megváltozató praktikáit”"
Kapaszkodj, mert kemény dolgok jönnek! Igen, kis agyhalottam, a szerepjátékok sem sátánista dolgok. Hitted volna? A gyengébbek kedvéért ott van a nevükben: "játék". Eddig csak néhány korlátolt pap nem volt képes ezt megérteni, de te is beillesz a sorba. Hermész rendje a sátánizmustól teljesen független, pont ahogy írod. No, beletörődtél már a borzalmas valóba, hogy a Blodhemn sem sátánista novella?

" Talán ha kifejtenéd részletesebbe, mit nem értesz és mi zavar annyira az „agymosás” szóban…"
...akkor megint írnál valami hétmérföldes hülyeséget, amire viszont nem vagyok kíváncsi.

"Rushdie nem LaVey-i vagy bármilyen más értelemben „sátánista”, hanem a Shiita irányzat számára isten és valláskáromló, és mivel aki nem hisz a Korán tanaiban és Allahban, az a muszlimok számára sátánista. (na, ezt jól elnagyoltam, de nagyjából ez a lényeg)"
A hír majdnem igaz, csak, nem Zsigulikat, hanem Zaporozseceket, nem Moszkvában, hanem Szemipalatyinszkban, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Akkorát döbbentem, hogy Rushdie nem "LaVey"-i értelemben írt Sátáni Verseket, hogy most sem térek magamhoz. Meg aztán teljesen azt hittem, hogy nemcsak a síiták muzulmánok és tartják prófétának Mohamedet meg a többi dolgot, amit ez az indiai hapsi fikázott, hanem a többi iszlám irányzat is. Jé...

"és akkor most mit is akartál ezzel mondani?"
Semmit... Magas ez neked. Te "őrizd csak a Bibliádat egy vértócsában, nehogy befolyásolhassanak a hazugságai".

"nagyon egyszerű felfogni, csak sajna hülyeség, ami mellett ilyen vadul kardoskodsz. A mentalitás nem csak a genetikától, hanem a neveltetéstől is függ, tehát sátánistának nem lehet születni"
Jaj! Szóval akin nincs 666 alakú anyajegy, az nem is lehet sátánista? Jaj! Mi lesz most?! (Elfelejtetted a "mémeket" megemlíteni, tudod, azokat is írtam nemrég.)

"De az állításodat sajnos nem igazolja az indoklás."
Ugyan már... nem érted. Nem baj, ne sajnálkozz.

"nocsak, a legutóbb még védted őket. Mi van, már nem fordítanak ingyen?"
Úgy gondolod, hogy ha valakivel nem azonos a hitvallásom, akkor azt az illetőt rögtön gyűlölöm is? Ennyire ne legyél már "egybites"...

"Ha gondolod, a bóhócok királya címet is megszavazzuk neked…"
Inkább hadd legyek "kíráj", úgy több hejjessirrássí híba lenne a címben. (Aki beszólogat másoknak, annak legyen tökéletes a helyesírása, mert még úgy jár, mint a kurvák, akik nem csodálkoznak...)

"most nevettem csak igazán jót. Abszolút hiteles? Kicsoda? Csak nem AS LaVey, a cirkuszi állatidomár? Ennyire azért nem kellene magad lejáratni."
Sajátságos, hogy mindig LaVeyhez lyukadsz ki. Ezúttal sem talált a feltételezésed. A saját véleményemet írtam, ami pont ezért abszolút hiteles. Persze ez számodra vélhetőleg értéktelen, hiszen nem egy "17 évvel ezelőtt kiadott" könyvben olvasható, amit utána 88 könyvvel is alátámasztanak. (Erre még visszatérek, úgy vinnyogtál miatta egy későbbi hozzászólásodban.)

" A sátánizmus csak „komoly”, „megbízható” és „hiteles” dolgokkal foglalkozik, mint pl. „AS LaVey: Satanic Rituals: Call to Cthulhu.”"
Nosza, kapd elő valamelyik példányát a Satanic Ritualsnak, és olvasd el szépen ezt a rítust, hátha mégse arról szól, amire "emlékszel"...

"Mi lenne, ha „véletlenül” kiderülne, hogy nem LaVey találta ki a sátánizmust? (Összeomlana req999 kis szerepjátékoktól átitatott és eltorzult lelkivilága)"
Bizony, nagy a veszély, ezért nem nézek esti mesét se. Még a végén összeomlana a szerepjátékoktól átitatott és eltorzult lelkivilágom. Akkor meg mi maradna belőlem? Járhatnék Slayer koncertre sátánizmust tanulni.

"Erről szól a középkori francia egyház, „professzor úr”."
Ebből szinte logikusan következik, hogy minden sátánizmusról szóló könyvben kiemelt helyet kell biztosítani a középkori francia egyházról szóló közhelyeknek. Pazar.

"„with a little bit venom”"
Ezt a technikát úgy hívják, hogy "kiskapu". Bizonytalan személyiségű és/vagy tudású emberek védik így magukat és kialakulatlan világukat, hogy bármit is tesznek, mindig azzal védekezhessenek, hogy "de hát az csak vicc".

"Háát, nem egészen, hiszen szintén ő maga kérkedik azzal, hogy milyen húdekeménysátánista egy védtelen papagájjal szemben."
Na igen. Mikor Slayert és más sátánista, bibliatépkedő zenekarokat hallgatok, mindig eszembe jutnak titokzatos, 17 évvel ezelőtt kiadott könyvek valamelyik példányában több évvel ezelőtt olvasott középkori francia egyházakat jellemző rigmusok, amiket néha összekeverek, és ettől olyan, de olyan agresszív leszek, hogy még papagájoknak is neki merek menni! Ilyenkor jól kikérkedem magam, és megint férfinak, de főképp sátánistának érzem magam. Azt ugyan nem tudom elmagyarázni, hogy ez mit is jelent, de ez egyrészt titok, másrészt meg nem én reklámozom a honlapomon a buzikat, szóval "az kizárt dolog, mert nem tudom".

"csak nehogy "túlzásba vigyük" a fikázást, mert req999 a végén még kettéharapja idegességében a monitort otthon."
Nehogy elfelejtsd még hozzátenni, hogy Bacardi-colát is kell innom a feszültség levezetése érdekében. Tudod, ahogy legutóbb próbálkoztál, amikor a nevemben írtál az üzenőfalamra nagy vitézlőn. Lehet, hogy állást kéne változtatnod. A bonus.com-nál még biztos felvesznek webtesztelőket, ott remekül "avandzsálhatnál" a tehetségeddel. Én is sokat profitáltam az ötleteidből netes biztonságtechnikát illetően, úgyhogy egyszer majd meghívlak hálából valami piára.

"A homofóbiáról csak annyit, hogy req999 próbál homofóbnak beállítani, bár nem tagadom, sosem szerettem őket, de azt sem mondtam, hogy kinyirom őket."
Ha valaki homofób módon ír, az ne csodálkozzon, ha homofóbnak tartják.

"Az Aquino-féle változatról max. req999 írt, én egyetlen szóval sem állítottam, hogy a Ceremony of 9 AngeLS Aquino vagy LaVey találmánya lett volna, de tulajdonképpen lényegtelen, ugyanis LaVey szögekké "varászolta" át az "angyalokat", hogy ismét valami hihetetlen újítással lepje meg a "bambán bámuló" követőit. Amúgy teljesen lényegtelen maga az egész szertartás is, mert ez sem több, mint egy LaVey-féle ostoba "csiribiri", de az eredei változathoz sem neki, sem Aquinónak semmi köze."
Én ugyan nem írtam semmiféle "Aquino-féle" változatról, mindössze elismertem, hogy akár Aquino is írhatta, te kis síbajnok! (Ha legalább másik topicban került volna elő ez a téma... de így elég csak visszalapozni...) Elhiszem, hogy LaVey a rögeszméddé vált, ám a Ceremony of Nine Angles szertartásnak SEMMI köze az Kelly--Dee-féle énoki angyalkodáshoz. Pont. R'lyeh-hel kapcsolatban meg nézz körül Lovecraft házatáján, hátha elkapsz egy újabb leeső húszfillérest.

"Valójában egy rituáléról van szó, amit sikeresen „eltorzított” LaVey, kiegészítve a maga eszetlen teóriáival, amivel az „angyalokból” szögeket gyártott."
...és aminek továbbra sincs SEMMI köze a kis rögeszmédhez, sem bármiféle angyalokhoz. "Ezek" a szögek nem "azok" a szögek.

"azóta is várom persze, hogy req999 szerint a 88 forrás közül ki nem hiteles"
Végül, ha már ennyire szereted az újabb lebőgéseket, nézzük, mit is állítottál! Idézem a szövegedet. "A könyv, melyből idéztem: Kurt Seligmann: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban. A könyv hátulja megjelöli a forrásokat, amiből merítette a dolgokat. (Összesen 88 alapmű)" ... aztán ... "és melyik alapmű nem okés, amire hivatkozik? Talán Crowley Magick-ja? Vagy Kákossy egyiptológiai könyvei?"
És most idézek a Seligmann-féle könyv utószavából, melyet a fordító, Szőnyi György Endre írt. (332. oldal, utolsó bekezdés):

A további tájékozódás megkönnyítése érdekében az utószóhoz csatlakozó bibliográfia a könyv első megjelenése óta kiadott legfontosabb külföldi és magyar szakmunkák jegyzékét tartalmazza.
És ez után jön ez a bizonyos 88 könyv... A könyvben ezekre tehát egy fél hivatkozás sincs, hiszen amikor Seligmann leadta a kéziratot, azok az "alapművek" még nem léteztek... Nem baj, sátánka, írtál már ennél nagyobb hülyeséget is...
És most frappánsan visszavághatsz mondjuk azzal, hogy "pójáca" vagy "bóhóc" vagyok, netán "búzi". Csak össze ne keverd ezt is. Úgy James Bond sem szereti.
Előzmény: Satanas666 (611)