"Én ma már nem vennék S-VHS videót. Egyszerűen azért, mert még zajcsökkentôvel sincs pariban a komolyabb digitális formátumokkal (DVD, SVCD). Vegyetek inkább egy asztali DVD recordert pár DVD+RW/DVD-RW lemezzel, az MM-ben most 180 egy ilyen kütyü, és nem rossz. "
Én, mint VR-1600-as SVHS tulaj, messze nem értek egyet, pedig van DVD-m is. A DVD egy számomra nézhetetlen minőségű anyag. Eddig életemben egyszer láttam elfogadható (sőt kifejezetten nézhető) minőséget DVD-n, de sajnos az nem film volt, hanem a mellé adott lemezen lévő verkfilm. Mivel a DVD kapacitása iszonyú pici, nagyon erősen tömörítve van. Hasonló minőségben, mint egy SVHS, kb fél óra fér egy lemezre, az is csak sztereo hanggal.
Namost egy átlag lemezen van 100 perc film, meg két 5.1-es hang, meg sok egyéb hülyeség. (a felirat nem oszt-szoroz.) A film keményen adatvesztésesen kerül rögzítésre, hogy ráférjen. Ez főként a színmélységen, és a gyors mozgásokon bosszulja meg magát.
A lejátszókra van bízva, hogy milyen trükkökkel prószálják meg kitalálni, hogy a nem létező képpontok helyére mit rakjanak. (konyhanyelven megfogalmazva)
Amíg egy lemezre nem fér minimum 40 GByte, addig hatalmas kompromisszum a minőség rovására, a közvetlen, gyors elérés, és a minőségromlás nélküli használat oltárán.
Az SVHS ET-t pedig kéretik elfelejteni, a régebben már álltalam részletezett okok miatt.