Mi is szeretnénk Orchidea-kiállításra menni!!! Hol lesz és mikor???? Köszi.
Érd elsősorban attól vonzó, hogy itt fut össze az M7, M0, 70-es , szóval még a legnagyobb hóban is fél óra alatt bent vagyunk. Aki pl. elköltözik Telkibe (kb. 6x annyiért) én nem mennék ha fizetnének akkor se, annak napi legalább plusz fél órát kell zötykölődnie - jó esetben -, ha bedugul a budakeszi út kifelé vagy befelé, akkor annak annyi. Számoljatok össze napi félóra+, az egy életben mennyi is, rengeteg. Mi terveztük, hogy Etyeken nézünk telket ahol építkezünk, találtunk is, gyönyörű helyen, de aztán kezdtük öszzeadogatni a plusz kilométereket és a plusz időt és egyebeket, szóval sokba került volna, úgyhogy inkább itt vettünk Érden telket. (itt lakunk már 10 éve, még a szülőkkel egy fedél alatt.)
Ami pedig a többit illeti: az építéshatósági osztály az úgy gáz ahogy van. (Bár egy jópontot szereztek nálam, mentségükre legyen mondva.) Én elismerem, hogy kevesen vannak, de ami ott folyik a sorszámozástól kezdve az ügyintézésig az botrányos. És a "váltás" után sem tapasztaltam semmi javulást. A 60 nap az 60 nap, viszont ha addig nem kapod meg az építési engedélyt, akkor utána úgy építed fel a házadat ahogy akarod, még el is térhetsz a tervtől. (Egy kis jogászi kiszólás.) Az viszont elég pozitív, hogy a Földhivatal legalább normális "európai" körülmények között működik.
Tudom, hogy a magyar ipart kellene támogatni, meg a magyar kereskedőket meg stb. de ha egyszer itt vannak a bevaásárlóközpontok, akkor oda fogok menni, sajnos. Tőlünk 4km a Cora és valóban reggelente és esténként már a kuyta sincs, fél óra alatt lehet végezni. Érden is előbb utóbb elindul majd a rendezkedés, a központot is túrni fogják a nyártól, ahogy az éedi újságban olvastam, meg már elkezdhetnék Parkváros rendezését is.
Amit babydevil leírt az maximálisan igaz, bár az autonkat egyenlőre nem kellett még szervizelni, bár nagyon tartok tőle, hogy előbb-utóbb ekll, mert amit az a kocsi itt kap, az szörnyű és nem ilyen útviszonyokra tervezték. Ha már az utakról van szó: egy rokonunk kint lakik Bajorországban és közel Passauhoz van egy telkük, egy kis faluban, ahol kb, 15 család lakik, szinte mindegyike mezőgazdasággal foglalkozik. Elképesztő, hogy a kis falvakat egy göröngy nélküli aszfaltút köti össze, még az ún. mezőgazdasági gépeknek szánt utak is aszfaltosak. De azokon sehol egy lyuk. Nem tudok másra gondolni csak arra, hogy nálunk egyszerűen nem rakják bele az anyagot az utakba. Ennyi.