Anti Nomy Creative Commons License 2003.01.29 0 0 48
Kedves Jó Tündér!

Köszönöm szívet melengető szavaidat (engem már a diffeomorfizmusok puszta említése is kellemes bizsergéssel tölt el, de ez lehet, hogy csak attól van, hogy én nemcsak a fizikához, hanem a matematikához is hülye vagyok). A matematikát én a fizikában egyébként kétélű fegyvernek látom. A fizikusok rettenetesen pongyolán használják (tisztelet a kivételnek), ezért sosem lehet biztos benne az ember, hogy mit is mondanak. Ilyen szempontból tehát több (és főleg precízebb) matematika kéne a fizikába. Másrészt, teletömik az elméleteiket a legvadabb matemetikai bűvészmutatványokkal, amikből sztán úgy húzzák elő a csodás eredményt, mint nyulat a cilinderből. Ilyen szempontból tehát kevesebb kéne (persze az is lehet, hogy csak bennem van a hiba, és a fizika pont úgy jó, ahogy van).

Visszatérve a 2-dimenziós időre. Mielőtt teljesen elmerülnék a fóliák birodalmában még azt áruld el, légy szíves, hogy honnan induljak ki. Vagyis, hol írnak erről a 2-dimenziós folyamról, amit először említettél? És a diszkrét idős verzióról?

Előzmény: Jo Tunder (46)