Nem tudom Egy polgár... az alapítványokkal az a feneség, hogy az alapító határozott idöre nevezi ki a kuratóriumot, általában öt évre és nem szólhat bele a müködésbe, viszont az alapítási összegen kívül nem is köteles a továbbiakban támogatni azt... indokolt esteben viszont lecserélheti az egész kuratóriumot, de mi az indokolt eset?
az alapítványt elvileg arra találták ki, hogy közérdekü célra én vagy te adományozunk egy összeget és rábizzuk tölünk független személyekre, hogy azt, vagy annak a kamatait elköltsék... lásd Nobel Alapítvány, a kamatait osztja és a Svéd Akadémia meghatározott testülete..
Én azt sem bánnám ha így maradna, ahogy van, csinálják, de ne követeljenek pénzt hozzá, egy vasat se, tartsák fenn azok, akiknek fontos, vagy a Muzeumot vegye vissza állami kezelésbe az állam és akkor muzeumi finanszirozást kapjon, az a helyzet, hogy nem is számítottak rá, hogy elveszíthetik a választást, azért volt a kapkodás az utolsó pillanatban...
off mi a véleményed arról a gyönyörü orbániádáról, amit az mno-ról az Orbán dedikálba beidéztem?:))
on
dr. X