eljenkikerdez Creative Commons License 2003.01.27 0 0 7
Kismacskaim, örülök, hogy felhívod a figyelmemet dolgokra, amiket talán egyesek félreérthetnek. Azt azonban szeretném leszögezni, hogy nem azért írok az állat fórumba, hogy az állatokat lealacsonyítsam vagy bármi más. Habár láttam itt már egy-két érdekes témát, amiket nem igazán az állatszerető fórumba helyeznék be, hanem az állatgyűlölőbe. Ha félre érthető voltam, elnézést kérek érte. Csak hogy világossá tegyem a gondolataimat és biztosítsalak róla, hogy tudom miről beszélek elmondom neked, hogy én személy szerint egyáltalán nem hiszek az emberi felsőbbrendűségben. Abban igazadban, hogy egyes helyeken félre lehetett érteni a gondolataimat, most megpróbálok javítani. Mondhatnám azt is, hogy ember-állat, ha az neked jobban tetszene, de ezt azért nem teszem, mert egyelőre nem jogosít fel semmi arra, hogy ezt a megnevezést használjam. Egy az nem vagyok biológus, a másik az, hogy nem akartam nem is akarok vitát olyan emberekkel, akik nem olyan érzékenyek dolgokra, mint amilyen te is vagy pl. Hidd el, megértem hogyan érintett téged az én rossz kifejezésemből adódó félreértés. Viszont remélem azt is ilyen hévvel támadod, amikor emberek túlságosan emberivé akarnak tenni nem-emberi állatokat és olyan életmódra kényszerítik őket, ami nem a nekik legmegfelelőbb, a túlzott szeretet nevében irántuk. Pl amikor csimpánzokat hurcolnak el afrikai őserdőkből Európába és más kontinensekre kisállatnak. Én még egy papagájt is sajnálok kalitkában látni egy állatkereskedésben, szívesebben látnám inkább a saját, neki legmegfelelőbb környezetben. Abban a környezetben, ahová tartozik. És megmondom neked őszintén, számomra ez az egész adjuk-vegyük az állatokat, ahogy nekünk tetszik, engem mindez a rabszolgakereskedésre emlékeztet. Azt sem támogatnám, ezt sem. Ugyanis ahogy a rabszolga embereknek, a ketrecbe zárt állatoknak is jogában áll megválasztani mit, mikor, hogyan.
Azt is tudom nagyon jól, hogy önkéntesnek sem azért megy el az ember egy vadállatokat ellátó kórházba, hogy egész nap ölelgesse és csókolgassa az állatokat, ugyanis a vadállatok nem arra teremtettek. Egy vadállat nagyrészt fél az embertől, tehát nem fogja szívesen venni, ha valaki elkezdi ölelgetni.
Ennyit erről. Szívesen vettem a hozzászólásodat, mert alkalmat adott nekem arra, hogy egy kicsit több bepillantást nyerjek abba, hogy más emberek hogyan látnak és fognak fel dolgokat.
Előzmény: kismacskáim (5)