Satanas666 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 571
Ismét pontatlanságok: LaVey csak “a sátán könyve” című részt lopta, nem az egészet. De mindegy, mint megtudtam, én csak net-es, hiányos anyagokat olvasok. Sebaj.

“És most jön egy leeső húszfillér. Kit érdekel, hogy LaVey mit és honnan lopott? Az a fő, hogy mit lehet kezdeni azzal, amit írt, amit a neve alatt publikáltak” – Való igaz, senkit sem érdekel, mit honnan lopott. A plágium csak azt mutatja, hogy ő sem tud újat mutatni, bármennyire is szeretnék ezt egyes emberek. Kezdeni nem sokat lehet vele, mert aki sátánista vagy hasonló elven él, annak nem sok az újdonság benne. Aki meg nem, annak minek magyarázni?

"A Homage to Tchort szertartásban nem szerepel koporsós meztelen nő, így téves az állítás.” – ez kivételesen igaz, soxor összekeverem LaVey műveit. De nem is ez a lényeg.

L’air Epais – heh, hogy ki mit és miként szimbolizál egyénenként változik. A mágia egyik „alaptörvénye”, hogy ami az egyik embernek működik, a másiknak nem és vica versa. Nekem biztos, hogy nem azok a dolgok jutnak az eszembe a koporsóról és a meztelen nőről, mint LaVey-nek, de ez a természetes dolog. Ugyanilyen elven ha valaki a templomrombolást és a macskagyilkolást tekinti szimbólumnak, akkor nekik ez a „mágikus szertartás”. Mielőtt valaki belémkötne ezzel, jelzem, hogy soha sem űztem egyiket sem. De a sátánizmusnak nincsenek „írott törvényei”, ha a fent írtakat elítéli req999, mert számára ez nem elfogadható, akkor a homoszexualitás is elítélhető számomra, mert számomra pedig az nem elfogadható. (Persze onnan is megközelíthetném a dolgot, hogy melyiknek örülnél kevésbé req999: ha egy állatkínzó vagy ha egy buzi gyereked lenne?)

A probléma pont ott kezdődik a sátánizmusnál, hogy nincsenek igazán „tiltásai”, minden egyén más és más. Számomra a homoszexualitás a gyengeség megnyilvánulása, de ez minden. Nem mondtam, hogy irtsuk ki őket, de azt se mondom, hogy reklámozzuk. Req999 Marlin Manson homokos szokásait reklámozza – sátánizmus címszó alatt. Ami egyébként a magát rommá drogozott, vasággyal együtt 50kg-os Manson-t illeti, még mindig nem értem, hogy miként lesz ő sátánista, az erő szimbóluma. Sokan úgy vélekednek (köztük CoS tagok is), hogy MM a sátánizmust mint az egyik exhibicionista eszközt használta csak föl, valójában semmi köze hozzá. (de mindegy, tudom, korlátolt vagyok….)

„LaVey nem állította, hogy bárki sátánista vallásúnak születne. Az viszont igaz, hogy a sátánista mentalitás, illetve az arra való potenciál az illetővel született képesség” – ez sajnos még így – módosítva - sem igaz. A sátánizmus vallása pont azért jött létre, mert nem hisz az agymosásban. Ez azonban nem képesség, hanem a külső környezet hatására jön létre. Ha képesség lenne, számos muzulmán azt mondaná, elegem van a vallás nevében elkövetett öldöklésből, nem hiszek benne. De ez nem így van, a Korán agymosása annyira erős, hogy nem lehet holmi képességekre szert tenni és kilépni belőle. Amúgy pedig a sátánizmusra való képesség egy „nesze semmi fogd meg jól” teória, hiszen minden embernek vannak bizonyos képességei és minden emberből hiányoznak bizonyos képességek. Egyszerűen bármilyen vallás követhető, ha az adott illetőnek az megfelel. De ez nem képesség kérdése.

„Ez a "Baphomet 73" nevű illető, aki egy titokzatos, meg nem nevezett fórumon nyilatkozgat érdekességeket „- na igen, megintcsak a szokásos duma: ha megnevezem a fórumot, akkor az a fórum hülye, megbízhatatlan és ostobák járnak oda, ha nem, akkor pedig én találtam ki. Senki sem állította, hogy a B73-as nick tévedhetetlen. De talán mint USA-beli állampolgár valami fogalma van a saját hazájában működő CoS-ről, amelynek szülei is tagjai voltak. Természetesen az ő véleménye is csak egy vélemény a sok közül, mindenki azt gondol, amit akar.

„Ha ő leírja, hogy a CoS drogozásról, orgiákról és céltalan semmittevésről szól, akkor az úgy van és kész” – Heh, mert ugye Marlyn Mansonnak, aki mellesleg LaVey által elismert CoS pap is, nem erről szól az élete?

„Nem mintha bármi közöm lenne a Church of Satanhoz..” = ha semmi közöd hozzájuk, akkor miért véded őket és miért támadod le azokat a sátánistákat, akik nem egészen azt gondolják, amit te?

„Az említett névlista "alvilági" titulusa egyértelműen a monoteista világnézet hagyatéka. Bármely panteon istenei és más szereplői szimbólum gyanánt igen gyakori eszközei a sátánista írásoknak, esszéknek, s mert -- nem győzöm hangsúlyozni -- a sátánizmus nem ismeri el "külső" istenek létezését, és az embert tartja a legfőbb, leghatalmasabb tudatnak, az istenekkel való foglalkozás nem behódolás illetve azok létezésének elismerése, hanem utalás valamely, általuk szimbolizált tulajdonságra, ami éppen a hasonlat technikája miatt megmozgatja a képzeletet.” – Akkor ezek szerint mégiscsak el lehet ismerni bármilyen külső isten létezését, ha ez nem mint „feljebbvaló”, hanem szimbolikus tulajdonság megtestesítője. Végül is csak pár hónapja fújom ugyanezt, de örülök, hogy végre eljutottál ide req999.

UI: Marduknak pedig már talán ideje lenne utánanézned req999, ha már jópárszor hivatkozol rá. (Többek között a honlapodon is). Elárulom, nem azért "sátáni" isten, amit te leírsz, hanem valami egészen másért, valami olyanért, aminek nagyon sok köze van a "nincsen ember feletti hatalom" elvhez.

Előzmény: req999 (570)