Hétvégén én is megvizsgáltam a daturát, nálunk is van rajta pár pici hajtás. Gondolom, nem gond...
Öntözés :Én a kertben a fű alá lefektettem mindenféle csöveket, automata öntözőrendszer nincs, de a kert bármely pontján rá bírom csatlakoztatni valamelyik szórófejet. A forrás két helyről jöhet: Van egy fúrt kút, ez a máaodlagos vízforrás. Az elsődleges pedig a volt emésztőnk, amelyik a - csatornázásnak hála - már két éve csak a tetőről összegyűjtött csapadékvizet tárolja. Nyár közepéig ki szokott benne tartani az esővíz.
New Garden: Tényleg szuper a hely. Mi minőségi vásárlásra használtuk, néhány szolitert vettünk, és onnan származik egy jól fejlett trombitafolyondár is, ami a pergolát már a vásárlás évében félig betakarta. Az idei lesz az első teljes éve, remélem fotózhatom a virágait :-)
Mennyiségi vásárlásra nekünk a Berkenye jött be ( Batta felé vannak a DI-FER mellett ), kedvező áron ajánlottak kerttervezőt ( ezt szakemberre bíztuk ), és a növények vásárlásakor 10 % kedvezményt és díjtalan házhoz szállítást kaptunk. A terv alapján a beültetést magunk csináltuk, 99 %-os sikerrel. Csak pár növényt kellett cserélni.