Hello thaliások!
Nekem is van 1 thaliám még az elsők közül.
2002 tavaszán vettem át a verdát a baumgartnernél.
4(!)hónapot kellett rá várakozni és a leg -gyengébb 1.4-es motorral,klímával,magnóval,ködlámpával,metálfénnyel - került 2650000 ft-ba.
Már az első hónapban elkezdődtek a bosszantó meghibásodások.A váltó nem volt hajlandó bevenni az 1,2 és hátramenet sebességeket.Amikor szervízbe vittem akkor hirtelen megjavult...Aztán ujra kezdte néhány nap mulva és a szervíz közelében ujra megjavult.A szerelő meghúzott egy csavart a váltó rudazaton és azóta semmi baja a váltónak.Aztán jött a légzsák.A visszajelző lámpa a légzsákok hibáját jelezte.Egy kapcsoló cseréje volt a megoldás amit bécsből kellett megrendelni és 2(!)hét alatt jött meg.Ekkor következett az indításgátló elromlása.A kulcsban lévő jeladó mondta fel a szolgálatot,egy hónapig jártam a pótkulccsal mire végre megjött a másik kulcs!
Ebben az a rémisztő,hogy egy baleset miatt nem tudtunk kimenni görögországba a kocsival és ha a baleset nem történik meg akkor bizony éppen ott ért volna minket az indításgátló hibája és nem vagyok benne biztos,hogy a pótkulcsot eszembe jutott volna elvinni.
Voltak még egyébb apróságok mint például az,hogy a szélvédő oldalán lévő gumicsík 130-as tempó környékén egyszerűen leválik és az alsó rögzítési pontjánál fogva kecsesen lebeg az autó mellett.Erre azt mondták a szervízben,hogy ez gyárilag nicsen beragasztva és ha akarom akkor ragasztassam be egy autó-üvegessel.Röhejes nem?
Aztán volt még csomagtartó ajtó beragadás a legrosszabb időpontban.A szervízben ezt várakozás nélkül orvosolták,szerintem egyszerűen megsajnáltak vagy már családtagnak számítottam.
A metál fényezés pattogzik itt-ott pedig nem mosatom gépi mosóban de ez már szinte bagatell az előzőekhez képest...Ja és az ajtókilincs beragadása miatt az autó zárhatalan volt egy darabig de ez egy jókora ökölcsapás nyomán végleg elmúlt ....
Ezek után persze szabadulni próbáltam a mindössze 5 hónapos autótól és ekkor ért az újabb hidegzuhany.Nem elég,hogy az autó értéke jelentősen csökkent a vásárlás pillanatában(erre persze számítottam)de méd a renault bevezetett egy akciós modellt ami pontosan az én autóm extra felszereltségét tartalmazta 2350000ft-ért vagyis 300000ft-al olcsóbban mint ahogy én megvettem 5 hónappal azelőtt!
Nem húzom tovább a legjobb ajánlat 1900000ft volt a legrosszabb pedig 1750000!
Így tehát maradt a beletörődés mert nem engedhetem meg magamnak azt,hogy 5 hónap alatt 750-900ezer forintot dobjak ki az ablakon a semmire....
És most jön a váratlan fodulat!
Az autó lassan 3 éves túl van az első nagy szervízen és a 35ezer kilométeren és azóta semmi komoly problémát nem produkált!
Volt két izzócsere és meglazult a kézifékbovden is meg van egy kis alapjárati kerregés a motor felől időnként de semmi komoly!
És erre jött még egy szóbeli ajánlat az értékesítő-től,hogy ha be akarom cserélni egy új thalára akkor 2millió forintért beszámítják!
Már döntöttem is egy dízel thaliára váltok a jövő hónapban!
Na ennyi röviden...