PuPu Creative Commons License 2003.01.25 0 0 496
Juhhhéééééé!!!
Végre elértem méltó helyem a világban, - viszonyítási pont lettem a magyar közoktatásban!
Köszönöm, Nagy Kombiné!
Namármost eltekintve az én fikázásomtól, úgy őszintén: Mire emlékszel a Pentaton dallamok című halhatalanból? És ha megkérdezhetem: Hány Mozart darabot hallottál az énekóráidon? Esetleg Chopint? De hogy neked is tojott hármat a fürjecske, arra mérget vehetünk...
Aztán meg van egy kis nézeteltérésünk Magyar úr tevékenységének kritériumait illetően is.
Egy oktatási miniszternek nem kell jó tanárnak lenni, annak jó oktatáspolitikusnak illik lenni. Ez azt jelenti, hogy megfelelő rá és átlátása kell legyen a magyar oktatás egészére, értenie kell a rendszerszemléletű szervezéshez, és legfőképpen érzéke kell, hogy legyen ahhoz, hogy a megfelelő szakterületeken megfelelő szakemberekkel vegye körül magát, továbbá legyen türelme és empátiája a társadalmi reakciók meghallgatásához, feldolgozásához és integrálásához.
Viszont az is kell, hogy legyen egy elképzelése arról, hogy milyen oktatást, milyen iskolát szeretne a harmadik évezred Magyarországán látni, - az ugyanis nem egy jövőkép, hogy olyan legyen, mint tegnapelőtt volt. Éljen Klebelsberg Kuno, - bár azt hiszem, hogy korának ő is Magyr Bálintja volt, csak akkoriban a tanárok nem nagyon mertek pofázni.
Ha meg utazol, akkor nézd meg a térképet, mert amilyen kuka vagy, hiába tudod, hol a lepedőgyár, a végén a padon alhacc...
:O))))
ps. Maccsosasszony gondolom külföldön, attól romlik talán ilyen rohamosan az állagod szellemice...
:O))))))