KiN Creative Commons License 2003.01.23 0 0 27
Sziasztok megint.

Még az előzőkre reagállva (mollpe kérdésére), ha valaki nekiáll dijdzséjskedni akkor számolnia kell azzal, hogy igen költséges hobbija van! A kérdésre válaszolva: igen, ha van rá lehetőséged, és minden stílust át akarsz fedni akkor akár havi 200 ezerért is tudsz lemezt venni. Persze ezt senki nem csinállja, hiszen aki kezdő, az a kedvenc stílusában zenél, aki meg profi szerződése van, és rőgtön nem kerül semmibe a lemez (vagy csak a töredékébe kerül, mint egyébként). Én legutóbb 2001 decemberében vettem bakelitet, akkor 2500 Ft. volt darabja a Roxy Records -ban. Gondolom mára ez felmehetett akár 4000 Ft. ig is. Tehát még 1x a DJ-skedés KÖLTSÉGES mutatvány.

Más. Nem arról van szó, hogy hű de jó, hogy a két lemetjátszó egyszerre szól! Hanem arról, hogy azért szól egyszerre mert a DJ ügyesen, összehozta, összekeverte úgy, hogy Te jót bulizhass rá. NEM A SZÁMÍTÓGÉP KEVERTE ÖSSZE, nem a szoftver eggyeztette a bpm et, hanem a DJ. És nem fél óra alatt, hanem 2 perc alatt (ok aláírom, hogy fél évet gyakorolta előtte, de akkor is). Nekem is volt AtomixMp3, meg VTT meg még sok már DJ-keverő program, de ... azokkal mindenki tud zenélni, aki össze tudja válogatni az zenéket, és próbálkozik vele egy órát. Ez nem DJ tudomány, hanem egér rángatás.

De ha már mindenképpen számítógépről akarunk zenélni, (mert az olcsóbb, vagy mert azon van az összes zene, effekt, stb.) akkor is legalább 1 keverő nem árthat. És ez még nem is akkora tétel, hogy ne lehessen kifizetni. Én pl. egy ESO hip keverővel kezdtem, és ez akkor minden igényemet kielégítette. (Amikor meg már megvolt a lemezjátszó is akkor jöttem rá, hogy a DJ-skedés nem is olyan egyszerű.)

Egy szó, mint száz (mert már lassan regényt írok) ne engedjétek, hogy a számítógép mindent felváltson, mert egyrészt úgysem lesz soha olyan mint az élő keverés, másrészt meg szeintem is ciki egy bulin 2 Pc-vel kiállni.

(Persze mindez a magánvéleményem, és saját tapasztalatom, mint az előbb sem, most sem akarok kioktatni, vagy leugatni senkit).