Én nem tudok olyan felvételiről, ahol a vívás, művészi torna, karate, angol, német, ikebana a felvétel tárgya... Ezekből egy. Kettő.
Én annak idején úgy felvételiztem (mat-fiz), hogy NEM jártam semmi különórára, csak focizni, saját szórakoztatásomra. A felvételi sikerült - megvolt a pont - mondjuk, az más kérdés, hogy "származásom" miatt nem vettek föl. Lehet, hogy munkás-paraszt különórákat kellett volna vennem?
Aztán megint próbálkoztam, és felvettek. Előkészítő nélkül. Különórák nélkül. (Igaz, én olyan hülye vagyok, hogy a seregben az őrtoronyba mátrixelmélet könyvet vittem ki magammal a pálinka mellé...)
Iskolája válogatja: van ahol kieresztik egy-kettőkor, esetleg van napközi, ahol marhulnak. Aztán este lehet tanulni vakulásig. Az én gyerekeim is csinálják a házit 3-4 órán át, de az iskolában. Mikor hazajönnek délután, legfeljebb gyakorlás egy kicsit. Azt a tíz órás munkaidőt számold át mégegyszer: a hat tanóra az 6×45 perc, 4.5 óra, és ha tényleg tanul még négy órát, az 8.5 óra. De azért az, hogy a gyerek a könyv fölött ül, és bambul, az nem mindig tanulás. Hidd el, én emlékszem milyen módon játszottam el a Nagy Leckekészítőt.
o