Tomek Asru Creative Commons License 2003.01.21 0 0 213
Már megint egy téma, amiben egyezik a véleményünk.
Azért egy dologban, bár az alap próblénma felvetésed jogos, csak kukacoskodás miatt kijavítanálak. Alsóban nem lehet majd házit adni és ott nincs heti egy órás óraszámú tantárgy.
Győrben 7 általános iskolában volt szerencsém gyakorlatokon tanítani. Mivel nem szimplán diplomáért mentem a Tanítóképzőben (sok évfolyam társam csak a felsőfokú végzetséget igazoló papírért járt oda, sajnos többen mégis tanítanak, s ez is a pedagógusok leértékelődéséhez vezet, mert nincs rosszabb tanító, mint akit a kényszer tett azzá) ezért én a heti 3 órás tanítási gyakorlatokon kívül is visszajártam az intézmények többségében. A történeti hűséghez azért hozzátartozik, hogy sajnos volt olyan általános iskola ahonnan örültem mikor elszabadultam. Ez alapján mondhatom, hogy egy olyan városban mint Győr - gondolom sokan gondolnák úgy, hogy itt aztán kolbászból van még az iskolák kerítése - van olyan iskola, ahol egy emeleten két írásvetítő van, a táblák felére már két éve nem lehet írni, és van egy kazettás magnó az egész alsós szárnyon. Persze mindig eszemben jut a didaktika tanárom a fősuliról, aki azt mondta egy jó tanítónak csak három színre van szüksége: "Egy jó fekete táblára, néhány fehér krétára, és egy jó szürkeallományra." Szegényt lehet ki kell most már egészíteni: ...meg egy olyan miniszterre aki hagyja dolgozni.
Előzmény: elefantkillah (211)