deveraux: 60-as hozzászólásban megadott link. Olvasd el, megtudod a kérdésedre a választ.
acs: mnt magad is elismerted, több tucat krisna szekta van. Nem a Te szektádat jellemeztem, hanem a nagy többséget. Mint korábban is írtam, ha nem inged, ne vegyed fel.
noném: most, hogy elolvastam ismét req999-nek írt hozzászólásodat, és úgy köszönsz el, hogy Isten bocsássa meg vétkeinket, valamint pontos jellemzést adtál rólam, ideje elgondolkoznod magadban, hogy a sátánisták miért sátánisták és te miért vagy szolga.
req999: megértettem, amit irsz a krisnásokról, de nem is kimondottan acsd szektáját jellemeztem, hanem a többséget, de ezt már írtam. Az meglehetősen rossz kiindulási alap, hogy a "Nagy és Rettenetes Keresztény Mindenhatóval" hasonlítod össze őket, mert a sz@r nem lehet mérce.
"LaVey szavaival élve: élvezet, nem kényszer!" - Aha. A probléma az agymosás lényegében rejlik: beadagolják neked apránként, hogy számodra a lemondás az élvezet. (a templomban ez úgy módósul, hogy neked a jézusi szenvedés az élvezet)
"Ha azt hiszed, hogy LaVey valóban azt tervezte, hogy holnapra megforgatjuk az egész világot, és betiltjuk a "külső isteneket", elég nagyot tévedsz. Az ember, mint már említettem, nem egyforma, és egész egyszerűen nem való mindenkinek a balkéz ösvénye." - Soha sem állítottam, hogy LaVey ezt tervezte volna. A balkéz ösvénye dologba nem szívesen megyek bele mert úgy érzem, rosszul látod a lényeget: nem a külső istenben való hiten van a lényeg, hanem azon, mennyire válsz a "külső hatalom szolgájává". A kemet ortodoxia is hisz az istenekben, mégsem nevezném RHP-t követő vallásnak.
"a szex terén sincs szabály" - ez egy ellentmondása a LaVey-féle(!) Sátánizmusnak: önmagában ez igaz is lenne, ha nem a Baphomet szimbólum lenne a szimbólum. Súgok neked ismét: nem csak a bűnbakot, hanem a termékenységet, a szaporodást is jelképezi, - ami a homoszexuálisoknál meglehetősen nehéz. (De hogy még egy mankót adjak neked ennek megértéséhez: Tűz-Víz-Föld-Levegő = természet és annak elemei. Állatok = ember = természet - a sátánizmus a természet törvényeivel ellentétes dolgokat nem vall. A homoszexualitás - bár a természetes szelekció része - a fejlődést és a szaporodást gátló tényező, vagyis egy bizonyos szinten természetellenes)
"Heh, miután kihirdetted rólam, hogy valójában kopt keresztény vagyok, meg LaVey elvakult követője, és fogalmam sincs a sátánizmusról -- még mindig tudok meglepetést szerezni neked? Mulatságos" - Örülök neki, hogy jól mulattál. A kopt keresztényt annyira nem kell mellre szívni, én sem fakadtam sírva, amikor lázongó kereszténynek neveztél. Azt, hogy fogalmad sincs a sátánizmusról, visszavonom. Inkább úgy fogalmazok: erős hiányok észlelhetőek tudásodban. Azt, hogy LaVey fanatikus vagy, továbbra is fenntartom. Érdekes módón más vallásokat tolerálsz, de más sátánista ágazatokat nem. Egyébként ajánlom figyelmedbe a külföldi satanic site-ok fórumait: a világ sok országának sátánistája jelen van, elolvashatod véleményüket LaVey-ről, a CoS-ről és a sátánizmusról. (Valamint HW "cimborádét" és más, oda irogató magyar sátánistákét is. Lehet, hogy egy kissé meglepődsz majd)