fastcar Creative Commons License 2003.01.20 0 0 236
Egyrészt már néhányszor leírtam, lesz@rom, hogy minek nevezzük az AMG-ket. :))
Attól, hogy Te kéthetente elöcibálod ezt a témát, még nem változik a helyzet.

A Volvoról és a Saabról írt hülyeségedet most töröljük, mert az úgy marhaság, ahogy leírtad. Ennyi erövel minden benzines motor az eredeti Otto-motor tuningváltozata. Ezeket motorváltozatnak hívják. Akkor mit mondasz pl. a 164-es Alfa 2.0 V6 TB, 210 lovas vs. 3.0 V6 24V, 210 lovas motorvariációira? Ott melyik melyik tuning-változata?

Ugyanígy a sportfutómüves E-Klasse sem. Az egyébként is olya messze van a sportfutómütöl, hogy csak na. kicsit feszesebbre húzták. A Porschénál is rendelheted a Carrerat 3 különbözö futómü-beállítással, és elég komoly különbségek vannak a menettulajdonságokban pl. egy pályán tesztelve. Ettöl függetlenül nem nevezném tuning-változatnak, mert talán még csak nem is feláras, hanem rendeléskor választhatsz, hogy melyikkel kéred.

"C32 AMG azért nem tekinthető tuningnak, mert évente vagy 3500 készül belőle"

Szerinted a 80-as években Kamei-Golfból hány darab készült évente? És elütött mégis a sok egyéb, gyári társától?

"A tuningcégek kis, független vállalkozások, ahová KÉSZEN érkezik az autó, ott szétbontják, átépítik."

És az AMG mit csinált hosszú idön keresztül?
Értsd már meg, a Type-R vagy a GTA pl. nem sportosztály!!!! Az M Techniket is a BMW saját maga hozta létre, akárcsak az Audi a Quattrot, söt, SZVSZ ez elöbb jött létre, mint a róla elnevezett cég.
Csakhogy a Mercinek az AMG nem része! Nem birtokolja 100%-ban, tehát nem része. (Nem részhalmaz, hanem metszet!! tulajdonjogilag. Mégha a mai termékskálájuk csak Mercikre szorítkozik is.)

Nekem ilyen érvem nem volt (legalábbis ebben az interpretációban), de még mindig nem válaszoltál rá, hogy miért különböztetik meg AMG jelöléssel, ha csak simán a legerösebb változatról van szó?

Miért ne tuningolhatná azt, ha ahhoz van kedve a Brabusnak? feltehetöleg az AMG válogatott, esetleg eleve jobb alkatrészeket használ, ami a tuningnál lényeges elöny.

Az OPC SZVSZ tuning-változat, akár csak az AMG.

UI: egy ideig belenyugodtam, az elmondásod alapján, hogy az AMG nem tuning, mert a gyár állítja elö, de amióta olvastam itt, hogy nem egyedüli, csak többségi tulajdonos, azóta azt mondom, hogy mégiscsak tuning.

Előzmény: Ordas (231)