Em Hotep req999!
"Az én felfogásomban a szeretetet igen nehéz kiérdemelni, de ha valakinek jár, akkor az sokat kap. Van egy kiforratlan elméletem arról, hogy kik szeretik/szerethetik egymást, de ezt még korai volna előadnom, talán nem is tudnám elmagyarázni. Heh, azért megpróbálom, legfeljebb senki se ért belőle egy kukkot se. :] Ehhez azt kell kiindulásképp hipotetikusan elfogadni, hogy minden létező, nem létezett (és "létezhetett volna") a végtelen része, és ezek a részek egyediek. Jobb híján az "istenszilánk" kifejezéssel szoktam ezekre a részekre utalni. Véleményem szerint minden ilyen szilánk egy bizonyos helyre illeszkedik, és ha több, egymáshoz "közeli" szilánk találkozik, kialakul egyfajta harmónia, ami tudatos lények esetében a szeretet különböző fokozataként nyilvánul meg, de ugyanez a helyzet, amikor valami jajdeszép helyen járunk. Azt hiszem, hogy a szeretet akkor teljesedhet ki, ha egymást kiegészítő "szilánkok" kerülnek kapcsolatba, és a szeretet intenzitása a kiegészítés tökéletességével arányos. (De nyilván mások már kitalálták ezt előttem, ahogy az lenni szokott, csak még nem tudok róla. :]) Úgy gondolom, ha valóban szeretet van két élőlény között, ott már nem beszélhetünk szolgaságról, hiszen ha valakit szeretünk, és érte különböző "áldozatokat" hozunk, akkor azzal átvitten mi is gazdagodunk, hiszen a segítség, a jótett miatti elégedettség, a másik örömének empatikus átélése igen jótékonyan hat az emberre. Ezért szoktam mondogatni, hogy önzetlenség nem létezik, legfeljebb nem göngyölítettük fel kellőképp az ok-okozat gombolyagát."
Bocs, hogy visszaidézem az egészet, de sebaj...hátha így az is elolvassa aki esetleg eddig átugrotta:) Szal' csak azt akarom írni, hogy nagyon tetszik a megfogalmazásod, igazán remek darab! Abban persze igazad van, hogy ezt már mások is "kitalálták", én először A.C. gondolataiban (A L.A.V.L. elemzésről van szó, a csillagok útjáról, ahol vannak olyanok amik szinte egymás mellett futnak, vannak amik keresztezik egymást és természtesen vannak amelyek sosem találkoznak..stb) találkoztam ezzel az ideával és nagyon igaznak éreztem és érzem ma is.
Zealander - ![](http://forum.netto.hu/pic.php?pic=24728&mim=jpg)