marylou Creative Commons License 2003.01.17 0 0 193
Nem nagyon értem ugyan, miért foglalkoztat téged ez a kérdés velem kapcsolatban, kedves Pasteur/c, de szívesen válaszolok a kérdéseidre.

1. Azért nem lépek be a F-MPP-ba, mert nem érzem úgy, hogy el kellene köteleznem magam egy párt mellett. Sőt, direkt nem akarom elkötelezni magam egy párt mellett sem. Amellett időm sincs politikai összejöveteleken részt venni. Azt hiszem, a férjem és a gyerekeim se örülnének neki, ha bedobnám magam a pártéletbe valamelyik pártban. Bár elvi kifogásuk nem lenne szerintem, de ha nem lennék otthon munka után néhány este, azt zokon vennék.

Nekem egyébként a F-MPP mellett szimpatikus az MDF is, és a most nemrég újraindult KDNP is. Még ha be is akarnék lépni pártba, akkor se tudnám eldönteni, melyikbe. Úgy érezném, hogy bekerültem egy skatulyába, és ez nem tetszene. Így sokkal jobb, remekül el tudok beszélgetni egy fideszessel is, mdf-essel is, kdnp-sel is, sőt, polgári körössel is. Nyitott lehetek bárki felé, és nincs rajtam a párttagság kategóriája, hogy ilyenes vagy olyanos vagyok.

2. O.V-t azért tartom nagyon jó politikusnak, mert úgy ítélem meg, hogy az ő miniszterelnöksége alatt jó irányba fejlődött az ország. Csökkent az infláció, fejlődött a gazdaság, a családok és a határon túli magyarok, a diákok és a vállalkozók, a családi gazdaságok úgy érezhették, hogy lehetőségek nyílnak meg előttük. Nekem tetszett az a fajta szemlélet, hogy bízz magadban, szedd össze az erődet, és valósítsd meg, amit szeretnél.
Nem tartom hibátlannak, volt jónéhány elhamarkodott nyilatkozata, amelyekkel nem értettem egyet.

Viszont O.V. emberi helytállása elismerést váltott ki belőlem, mikor láttam, milyen sok személyes támadásnak volt kitéve, és milyen szilárdan helytállt a fejére záporozó rágalmak között. A beszédei is tetszenek, mert világos gondolatokat fogalmaznak meg, és olyan emberi értékekről szólnak, amelyek számomra is nagyon fontosak.

Előzmény: Pásztörperc (190)