Sajnálom, ha ezek a szavak benned a Rákosi korszakot idézik fel. Egyébként csak könyvekből, filmekből, és az idősebb rokonok elbeszéléseiből tudom, milyen is lehetett az a bizonyos Rákosi korszak, személyes élményeim nincsenek. :)
A fenti információforrások alapján az a benyomásom, hogy valóban sötét korszak lehetett. Nem is elsősorban a szegénység és az elnyomás miatt, bár azért is. De az agymosás, a valódi népbutítás és annak elég sok emberre kiterjedő hatása miatt. Mikor láttam most tavasszal, hogy az MSZP-SZDSZ kampány hogyan fejti ki hatását az emberek agyára, elég sok analógiát fedeztem fel a módszerek között. Ennek következtében sok ember személyes ellenségének kezdte tekinteni Orbán Viktort és a Fidesz jónéhány vezetőjét, holott többségüket semmiféle személyes sérelem nem érte az említettek részéről.
Ne haragudj, kedves mibi, lehet, hogy nem minden kérdésedre válaszoltam, de nem nagyon szeretem, ha házi feladatként kötelezően kidolgozandó kérdéseket kapok. Nem jó emlékeim vannak ezekről a házi feladatokról. Talán így is tudunk párbeszédet folytatni, hogy mindketten arról beszélünk, ami a legjobban érdekel, és amit fontosnak tartunk.
:)