drzyx
2003.01.16
|
|
0 0
427
|
Ami valószínüleg válasz Mester Ákos 168 órában megjelent Kedves hatalom c. írására:
Bár szereted a békét, de féltesz a gyengeségtől. Példaként a Terror Házát hozod. Való igaz, a Terror Házának a kisajátítása már korábban megtörtént. De mély meggyőződésem, ez nem jogalap ahhoz, hogy így is maradjon. Csúnya és alattomos csapdát állított a jobboldal ezzel az intézménnyel, amibe balliberális barátaim szépen bele is sétáltak. Felháborodtak, és mindent elvetettek ahelyett, hogy a jóval közösséget vállaltak volna, és csak a hamisságot kifogásolnák. Ahelyett, hogy arról szóltak volna: bizony pótolni kellene a hiányokat, mert a huszadik század diktatúrái és terrorjai sorából a fehérterrort, a nácizmust, a fasizmust, a holokausztot nem lehet kihagyni. Ha tanítani akarjuk gyerekeinket és unokáinkat a történelem tanulságaira, a teljes képet kell bemutatni. Ehhez járulhatunk hozzá mi ma. Most van lehetőségünk arra, hogy pótoljuk, ami hiányzik, kibővüljön ez a ház, a történelem azon részével is, amit tisztességes bal- és jobboldali gondolkodó, cselekvő ember gyűlöl és megvet. Nem félek attól, hogy racionális lépéseimre (vagy hátralépéseimre?) az ellenfél azt gondolhatja, zsarolható vagyok.
Ennek az ellenkezőjét kellőképpen bizonyítottam. Makacsul hiszek igazamban és stílusom helyességében. Ezt barátaim és ellenfeleim még évekig fogják tapasztalni. Biztos vagyok abban, hogy az a mélységes hit és az a következetesség, amely vezérel, végül elkoptatja az ízléstelenséget és a gyűlölködést.
dr. X |
Előzmény: drzyx (426)
|
|