Elöször én is megijedtem és gondolatban már hívtam is a csődbiztosokat. Majd mivel ugyan a matek nem volt soha az erösségem de észrevételeim szerint egy jólmenő vállalkozást vagy ipart a kiadási és bevételi arányok határozzák meg. Ha ez igaz, akkor csak a kiadásokat kellett csökkenteni, és mivel már működő ipar volt a kezemben ezért a termelés nem állt meg. Vagyis bevétel az eladásokból folyamatosan volt, csak az építkezések és a beüzemelések vitték el a pénzt.
Ezért mentem minuszba. Nálam a megoldás a következő volt.
(Márha érdekel valakit elmondom :))
Szóval.Elöször is az időt lelassítottam. De ha vész van akár le is lehet állítani. De gondoltam menjen realban igy idő forgott. Az alig termelő vagy egy egy alapanyagban hiányban lévő gyárakat leállíottam, igy megszüntek a bérek és a gyártási költségekre vonatkozó kiadásaim. Megnéztem , hogy mijen végtermékeket lehet kiárusítani és a boltokba vinni rövid határidővel. A vonatok szállítmányait ennek megfelelően csoportosítottam át. És ennyi. A kiadások lecsökkentek, a bevételek megmaradtak. Amint egy félmilla összejött beindítottam a gyárakat, persze csak azután, hogy a gyárak raktárait egy kicsit átrakosgattam hogy legyen megfelelő alapanyag a végtermékek gyártáshoz. Az is igaz, hogy csak olyan dolgoakt próbálok meg gyártani amiket jópénzért el is lehet adni. Pl autó. 15rugó egy luxus autó és évente jópárat el lehet belőle passzolni. Persze az is igaz, hogy nem egyszerű összerakni , mert kell pár alkatrász hozzá és az alkatrészek is általában két komponensűek. Amivel viszont egyenlőre meggyült a bajom az az elektronikus ketyerék.
Összesítve, ha el is fogy a pénz és nem enged építeni akkor minimum el kell adni amik vannak még a raktárakban, és lecsökkenteni a legjobban a gyárak kiadásait. Legalábbis nekem így sikerült. Ha másnak van más krízis kezelési megoldása , szivesen olvasok, hogy ki is próbálhassam :))