na valamit tuti elkúrtam, mert nemhogy sikerült kipiszkálni a szarból a csődben lévő városom, hanem tartósan ezer pengő hasznom is van. dugók sehol, de metró meg busz se.
következőt csináltam:
város közepén a főút mentén kétoldalra felhúztam high commercial zone-kat, köréje kifele high residental, majd kijjebb medium, végül legkívül low residental. a high residentalt ellátta munkával az üzleti negyed, a medium residentalt vegyesen melóztatta a itt-ott elhelyezett medium commercial és a várostól messzebb épített industrial negyed.
adókhoz nem nyúltam, maradt mindenhol 7 százalék.
gyárnegyedet kettőt építettem, hogy mindenhonnan rendesen el lehessen érni: egyet a város alá, egyet a bal szélére, persze jó messze a residental zónáktól a légszennyezés miatt.
dugókat négyzethálós útépítéssel sikerült elkerülnöm, azaz nem összevissza kanyarognak, hanem szigorúan úgy néz ki az egész, mint egy üres matekfüzet (persze ehhez a zónákat is szabályos négyzetként kellett felhúzni)
erőműből coal-t építsetek és mindig úgy trükközzetek a kapacitásával, hogy még épphogy el tudja látni a várost powerrel (de ezt asszem már lejjebb írták)
telepítsetek Sim-eket a város különböző pontjaira, ők jó spionhoz méltóan mindig megmondják, épp mi a nyűge a körzetüknek.