kagy Creative Commons License 2003.01.15 0 0 165
""Amit te itt előadsz, az a színtiszta despotizmus."

Aztan miert is?"

Arról van szó, hogy - szerinted - kényszerrel és nem motiválással kell rávenni embereket bizonyos dolgokra. Ezt tükrözi a szóhasználatod. Ezért a kategória.
Vegyél elő egy rendszerváltás utáni történelemkönyvet, és olvasd el, hogy mekkora kudarcot vallottak a totalitárius rendszerek pl. Közép-Európában (pl. nálunk).

"Vigyaz Magyar B. meg ne hallja, mert mintha szavakban fennen hirdetne, az oktatasban az eselyegyenloseg magasztos eszmejet. Amirol meg Te irsz az alapjaban veve az eselykulonbsegek elfogadasarol sot a kovetkezmenyeket tekintve azok noveleserol szol!"

Amiről én írtam az egy helyzet, amiről sem én sem MB nem tehet. Ez van. A kormány feladata az lehet, hogy próbálkozik bizonyos területeteken (pl. közoktatás) az esélyegyenlőség megteremtésével. De a tanyán nevelkedő gyerek esélyei sok szempontból mindig különbözni fognak egy Belvárosban nevelkedő gyerekéitől.

"Megjegyzem meg, hogy M.B. a Horn-kormanyban valoban tett is lepeseket az eselyegyenloseg megteremteseert - peldaul Sulinet vagy hogy hivtak azt a programot."

Hát igen. Ez az alkalmatlan ember próbálkozik, aztán jön az alkalmas Pokorni, aki nem csinál semmit, csak leállítja az előd kezdeményezéseit.

Előzmény: mibi (161)