stevebi Creative Commons License 2003.01.15 0 0 657
A VILÁG VALAHA VOLT (!) LEGNAGYOBB ROCKBANDÁJA.
Életem legnagyobb koncertje, amit soha sem fogok elfelejteni. 1992.05.22-én volt a Népstadionban. Emlékszem - 19 éves voltam - 8an idultunk neki haverok a nagy kalandnak. 05.22-én a hajnali vonat dugig volt Gunsossal. A Déliben több skót szoknyás sráccal(!) is összefutottunk, de voltak Bp.cityben cilinderes, kendős 'arcok' is. A Népstadion dugig volt, még a felső sarkokban is. 80ezer néző....még ma is beleborzongok. Persze a koncert közben a haverokkal elvesztettük egymást, de ott kit érdekelt ez. Még az sem számított, hogy a koncert alatt volt egy 1/2 órás eső, mert pont ekkor nyomták el a November Rain-t... Slash félmeztelenül előre jött a színpadon és nem izgatta, hogy ő is elázik. Axl szétrohanta a színpadot, körülöttem mindenki meg volt őrülve. A küzdőtéren voltam kb. 6-8 m-re a színpadtól.(Nekem a hangom is elment.) Emlékszem akkor volt ism. sláger a We Will Rock You és egy nézőtéren ülő haverom mesélte később, hogy az egész stadion(a már leírt felső sarokig) egy emberként tapsolta...Hihetetlen volt. (Más koncerteken csak a keverőpultig 'szokás' a taps) Amúgy a buli 1 órás késéssel kezdődött, de ez így volt kitalálva. Persze több , mint 2 és 1/2 órát nyomtak. Utána az egész város azon morfondírozott, hogy hol bulizhatnak utána....Olyan pletykák is keringtek, hogy az egész Budai Várat(?) lefoglalták. Egy másik 'legenda' szerint a Szállodában két szint volt lefoglalva nekik:az egyiken Axl volt, a másikon a többiek.
Ez egy megismételhetetlen, történelmi esemény volt, amelyre még vénember koromban is emlékezni fogok. Mesélem is a mai tiniknek, hogy mi volt az igazi rock zene!! (Nem ám Limp Bizkit, meg ilyen szarságok)
Két előzenekar volt, a Soundgarden nagyon nem teccett, de a Faith No More jó kis őrült bulit csinált. Emlékszem volt egy pofa, aki egy hatalmas Guns zászlóval borította be magát(végig a földön összekuporodva) a két előzenekar alatt. Aztán akkor ugrott föl, amikor a közönség elkezdte egy emberként üvölteni a ’Guns’ nevet.
Ilyen esemény többé nem lesz, már csak azért sem, mert szinte semmi remény sem maradt az eredeti csapat összeállására!!