rezsda Creative Commons License 2003.01.14 0 0 97
Tisztázzuk végre, hogy mit is neveznek összeesküvés-elméletnek! Hozzávetőlegesen azt a felfogást, hogy az illető nem fogadja el, hogy a dolgok csak úgy, a maguk törvényei szerint történnek, hanem tervszerűséget tételez fel mögötte. Valaki vagy valakik kezét látja az események mögött. Magam sem tudom, hogy ez ilyen formában létezik-e? Van amikor látok erre utaló jeleket, van amikor meg nem. A népesedés kérdésében is így vagyok ezzel. A dolgok öntörvényűsége és szükségszerűsége nyilvánul meg jobbára itt is, de az mindenképpen gyanús, hogy azokat, akik a kérdést nem az uralkodó divat szerint közelítik meg, magyarán nem tapsolnak a pusztulásnak, azokat lehurrogják. Kapcsolj bármelyik európai ország tévé csatornáira, s azt látod, - még ha sokszor nem is érted - hogy csaknem valamennyiből ugyanaz a jövő iránti közöny és butaság, üres locsogás árad. Nevezd meg bármelyik európai országban a pusztulás fő okait és ugyanazt a ledorongolást kapod. Nem sorolom tovább. Nem vagyok összeesküvés-elméletek rabja. Azért sem, mert Róma is elpusztult a saját romlása következtében, mindenféle titkos társaságok beavatkozása nélkül is.
A kérdésem, amit az első megszólalásomban tettem fel azonban továbbra is megválaszolatlan: Miért gondolja azt a nyugati civilizáció embere, hogy a világ túlnépesedésének problémája azzal oldható meg, ha ő maga szépen kiveszik belőle? Úgy fél valaki a tűztől, hogy menekülés közben vízbe fullad.
Azt írtad korábban, hogy az emberek rájöttek arra, hogy nem lehet nyakló nélkül...Az emberek semmire sem jöttek rá. Az emberek arra mennek amerre a "vezérbirka kolompol". Az emberek a kor uralkodó eszményei, az elébük felvázolt célok felé mennek. Ezek a célok lehetnek üdvösek és kárhozatba is vihetnek. Ma ez utóbbi felé haladunk. Hogy miért? Mert szembefordultunk az élet átörökítésének, nemesítésének szavakkal ki ugyan nem sokszor mondott, de a gyakorlatban évszázadokon át életben lévő parancsával.