1gyöngy1 Creative Commons License 2003.01.14 0 0 431
Kedves karmincza!

Elolvastam a linkbeli cikket. Egy újságíró beszámol valamiről, amit Orbán szerinte mondott. Nem Orbán szavai állnak a cikkben.

Én az ősszel többször csináltam, vagy készültem írni beszámolókat kampányrendezvényekről, ahol Orbán is beszélt. Nos, az ő szavaitól nagyon nehéz eltérni, amikor beszédeiről írni akarunk, ezt saját tapasztalatomból mondom. Lehet, hogy ez volt a lényege annak, mit Orbán mondott, lehet, hogy nem, de az újságíró ennyit jegyzett meg belőle. A MOM-beli rendezvényen például olyan beszédet mondott, amelynek szavaitól elvonatkoztatva, rettenetesen félre lehetett volna magyarázni. Sajnos, nem volt megfelelő minőségű a hangfelvételem, ezért nem tudtam megírni azt a cikket, de úgy láttam, más sem próbált megbírkózni vele.

off
Úgy tíz évvel ezelőtt dolgoztam egy költségvetési intézménynél, melynek működéséről egy NSZ-újságírónő írt egy cikket, miután az intézményvezetővel egy egész délelőttöt végigbeszéltek (4,5 órát). Amikor a cikk megjelent, főnököm elolvastatta velem és megkérdezte a véleményemet. "A fele nem igaz, a másik fele meg rosszul van megírva" - mondtam neki. Egyetértettünk.
on