drzyx Creative Commons License 2003.01.14 0 0 339
Naszóval, nézzük, nem jártam mostanság erre, köszönet annak, aki az ÉS választ berakta, én csak most tudtam volna.

A Medián a Terror Házáról

NSZ • 2003. január 14.

A feln?tt népesség elsöpr? többsége, 86 százaléka hallott már a Terror Házáról, és a Medián felmérése szerint közülük mintegy 600000 ember járt is az alig egy éve megnyílt múzeumban. Legalábbis a kérdez?biztosoknak a mintába került állampolgárok 7,6 százaléka állította, hogy járt már a Terror Házában.

A Népszabadság megbízásából január 8-án és 9-én, az ország lakosságát reprezentáló 600 f? telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás szerint az intézmény – és nyilván a körülötte dúló politikai hullámverés – eléggé megosztja a közvéleményt. Az emberek pontosan egyharmada szerint „azzal, hogy emléket állít a borzalmaknak, a Terror Háza segít lezárni a múltat”, ám valamivel többen (42 százalék) azzal a véleménnyel értenek egyet, hogy „a Terror Háza a múltra hivatkozva csak újabb feszültségeket gerjeszt”.
A Terror Házával szemben felhozott leggyakoribb kritika a kommunista és a fasiszta terror aránytalan kezelését teszi szóvá. A megkérdezetteknek csak sz?k egynegyede véli úgy, hogy a Terror Háza kiegyensúlyozottan mutatja be a kétféle diktatúra rémtetteit, míg jó egyharmaduk ezzel ellentétes véleményen van.
A válaszadók nagy része (az összes megkérdezett 72 százaléka) hallott a Terror Háza költségvetésével összefügg? vitáról. Mintegy kétharmados többséget élvez az a nézet, hogy az intézményt a többi múzeumhoz hasonló mértékben kell támogatni, és ennél jóval kisebb, nagyjából azonos arányban vannak a két radikálisabb álláspont (egyfel?l a kiemelt támogatás, másfel?l a nulla támogatás) hívei.

Ha valaki a diagrammokat is be tudná tenni, azt megköszönném, elég beszédesek, ahogyan az is, hogy 600.000-en állítják, hogy látták:))

Tetszett, ahogyan a HIRTV-n valaki arról bezsélt, hogy micsoda rettenetes terror, hogy 100 milláról még számlát is kell bemutatniuk... nahát...

Mondjuk a kultusztárcának 800 millás tartaléka van erre az évre és 40 intézménye, ebböl 100-at megkap a TH...

dr. X

forrás: itt