Olaj az Isten Creative Commons License 2003.01.13 0 0 9821
Vazsi !!

Hmmm, igen, racionálisan gondolkodva valóban ezzel (is) tudnánk magyarázni a hirtelen szárnyalást, de vegyük csak végig szép sorjában, hogy mi is történt:

1. Rasid idehozta a litvánokat, akik az első meccsünkön rendkívül impozáns játékkal pozitív benyomást tettek ránk, különösen Vilc. harcossága tetszett, látszott rajta, hogy mindig minden körülmények között küzdeni fog, és ez be is bizonyosodott a későbbiekben. Viszont mikor beütött neki a sérülés, akkor nem játszott, és látványosan visszaesett a teljesítménye. Ez fogható a sérülésére.

2. Az edzőcsere után rögtön el is küldték Vilcit (az Alba ellen még játszott utoljára, azóta nem is nyertünk), mégpedig Martics javaslatára. Ha elfogadjuk, hogy egy kiváló szakemberről van szó, akkor hogy nem vette észre azt, hogy Vilci igenis képes meccseket eldönteni és sok-sok pontot szórni (mint teszi ezt most is a Szegedben)? Hibázott az edzőnk, mikor az egyértelműen gyengébb és zöldfülű 22éves Stewart gyerek mellett döntött? De ha ekkorát hibázott, akkor nem mondhatjuk el Róla, hogy milyen zseniális edző, mert Földi Sutyi rájött arra, amire ő képtelen volt. Ugyanakkor képzetlennek sem mondhatjuk, hiszen EB-t nyert a szlovénekkel. Amolyan ördögi körnek tűnik ez most nekem. Mint ahogy az is, hogy most Zoránt centeredzőnek tettük meg, szvsz ez nagyban magában hordozza újabb konfliktusok veszélyét. Nem hiszem, hogy Martic könyörgött azért, hogy hozzanak mellé valakit, aki akarva-akaratlanul beleszól a munkájába. Tulajdonképpen úgy is értelmezheti, hogy mivel eddigi ténykedésével elégedetlenek, ezért szerződtették mellé az új edzőt, viszont akkor innentől kezdve miért ne szarjon bele az egészbe? Persze az is lehet, hogy harmonikus szimbiózisban, egymást segítve, közös munkájuk komparatív előnyeit kihasználva fogják majd előrébb lendíteni a csapat szekerét, de nem is tudom, ezt a verziót egy kicsit valószínűtlennek érzem. Azért kösz, hogy reflektáltál.:-)

Santoro, Bubic: Infrastrukturális fejlesztés nélkül nem fognak beruházni a környéken, pedig marha nagy szükség lenne új adakozókra a csapat háza táján, hiszen a kör egyre jobban szűkül. Nem szeretnék ujjal mutogatni, de -most tényleg véletlenül csak ez jut eszembe-Fehérváron van Mo második legnagyobb ipari parkja (Győr után), mennyivel könnyebb Nagy Gábor dolga, amikor új szponzorok után kíván kutatni a meglévő "száz" mellé, hiszen eleve több tőkeerős cég van a közelükben. Viszont az, hogy utakat építsenek és gyorsan megközelíthető legyen a városunk közúton (mivel Mo még mindig ez az első számú transzportforma) essential lenne, hogy lobbizzunk a felsőbb körökben, ez pedig a helyi vezetés felelőssége, ill. a korábbiak sara, hogy még mindig juttányit sem mozdultunk meg ez ügyben. Kicsit off, de a HVG lehozott jó múltkorában egy cikket, amelyen tisztán látszott, hogy a legnagyobb közútforgalom Mo-n a 4es számú főútvonalra koncentrálódik, ezt követi csak az M1es és az M7es autópálya, a M5ön ill. az M3-on alig valami. Na de ezt ott fent nem látják?! És elnézvén ugyanebben a cikkben az előirányzatokat, 2020ig nem terveznek semmiféle autópálya építést a térségünkben, ami számomra teljesen hihetetlen!!! Most olvastam ugyan, hogy 2006-ig négysávos lesz a négyes, de ugye mindannyian tisztában vagyunk Vele, hogy mennyi szokott megvalósulni ezekből az prelimináris ígérgetésekből. Sajnos a mai kosárlabda már nem a sportról, sokkal inkább a pénzről és a kapcsolatokról szól, csak mi hisszük még mindig azt, mint tíz éve. Szomorú. Óriási idegen légiós vándorlás, az egyik évben itt, következő évben már máshol, szóval kicsit elvesztette korábbi varázsát, főleg ha belegondolok abba, hogy micsoda őrjöngés ment tíz éve egy olaj meccsen, és mi ment mostanában. Ez már koránt sem ugyanaz. Valahogy ezt kéne visszahoznunk, de most nagyon megindultunk lefelé.

Továbbá nem értem azokat a "kosárszurkolókat", akik csak akkor járnak ki, mikor jól megy a csapatnak, vagy amikor olyan játékosok vannak nálunk, akikért szerintük érdemes kimenni. Ennek a városnak tényleg csak a kosár van, kint kellene szurkolnia mindenkinek, aki kicsit is szolnokinak érzi magát. Miért maradnak mégis otthon azok az emberek, akik még három éve a döntőben csurig töltötték a csarnokot...Ezt a hozzáállást tényleg nehéz a magamfajtának megemésztenie...

A vezetőség felelőssége teljesen egyértelmű ebben a helyzetben, de nem igazán tudom, hogy jobb lenne e, ha lemondanának. Santoro, kik jönnének helyettük ? És az majd minden létező és nem létező problémát megoldana? Ki lenne a klubvezető? Te? Vagy Én? Ki hozná a pénzt? Te?Vagy én? Nincsenek nevek a tarsolyban, és nem tudom kit kéne hozni helyettük...Nagyon nem látom a fényt a most még fölöttébb sötét alagút végén...:-(

Fejetlenség, kicsit a Körmendhez hasonló cipőben járunk, mi is a franc tudja már hányadik légiósunkat próbáljuk idén, ahelyett, hogy meghatározó szolnoki játékosokat nevelnénk hosszútávra alapozva (lerágott csont az utánpótlás is...), lenyúlva egészen a gyökerekig, a legfiatalabb, már hadra fogható korosztályig, akiknek az életük lenne az Olaj, nem pedig mint éppen aktuális munkáltatóra tekintenének... De erre Szolnokon szarik mindenki, és előbb-utóbb a szurkolók és szarni fognak az egészre...

OAZIS

Előzmény: Törölt nick (9817)