Ildy7!
Ja ez az izlik-nem izlik eleg nehez, ällitolag. En sajnos nem tudom felfogni, - szoval nem tudok eleg empatikus lenni -, hogy hogyan nemn lehet nem megenni valamit, ami csak "picivel is jobb a teveszarnäl" (ezt a meghatärozäst alkalmaztuk anno, az igazän pocsek izü dolgokra). Hisszen enni (meg talän kevesbe finom dolgokat is) aränytalanul kevesbe megeröltetö, mint mondjuk az a plusz edzes, ami az elrontott etkezes miatt vällik szüksegesse. Ha a salätäkrol meg a zöldsegekröl azt gondolod, hogy nem finomak, igyäl feketeretek-levet (javaslom ehgyomorra) es majd räjössz. :) Ezt tudom mindenkinek javasolni, akinek kell egy referenciapont az igazän pocsek izhez.
A pizzäban meg a hamburberben 1ältalän nincs benne minden ami kell, az viszont frankon benne van ami nem kell. Amilyen kajäkat felsoroltäl, az gyakorlatilag egytöl egyig az un. "mocsok" kategoria, tudatosan etkezök, legfeljebb a heti 1 "felre evös" napon esznek ilyeneket. (Akkor is büntudattal, es garantältan rosszul lesznek töle). Szörnyen rosszul etkezel, remesen egeszsegtelenül, es egyoldaluan. A te täplälkozäsod nem csak hogy alkalmatlan a pozitiv iränyu alakformäläsra, hanem rövid tävon is (pär honap) egeszsegkärosito. Se vitamin, se rost, csak zsir, zsirral, räkkeltö pörk anyagokkal, cukkorral. Bocs hogy megkerdezem, de ilyen förtelmes gänyoläs mellett, van neked normälis szekleted naponta? Meg az is helyes volt (eltevedesileg) ahogy a tejfölt mint pozitiv celt emlitetted... A tejföl egy zsiros mocsok, meg a szärazabban is 12%-van, szoval csinjän vele. Inkäbb natur joghurt, vagy kefir. (A gyümölcsjoghurtokkal is vigyäzzunk, mert teli vannak cukrozva, 102 meg 80 kcal decije, az ocskäbbaknak! Van 42kcal-os is, abban nincs cukor.)
Vissza terve a fincsisegre, az hogy mit talälsz finomnak csak megszokäs dolga, es ätlehet szokni ha akarsz. Ne värd meg amig a "mocsolädektol" valami komolyabb bajod lesz. Mert lesz, sajnos.
Beebite!
Az elliptikus trainerre ugyanaz ervenyes mint a szobabringära, annyibol jobb ez utobbi, hogy egyszerre nagyobb izomtömeget mozgat meg, azaz nagyobb energiät emeszt fel, több zsirt tudsz vele elegetni. A pulzuskontrollos zsiregetö aerobedzes kriteriumait ugyanugy be kell tartani, ebben nincs különbseg. Annyival rosszabb a bringänäl amennyivel jobb, azaz amiatt, hogy intenzivebb, valamivel kenyelmetlenebb es nehezebben tolerälhato agyilag bizonyos mokusok szämära. De szerintem nagyon jo sporteszköz az elipszistrainer. Sajnos az olcso kategoriäban vannak rem rosszak, a mozdulat akadozo-darabos, a lendtärcsa tul könnyü es az egesz csak egy rängatozo kenyelmetlen görcsöles. A jok viszont mokäsak, es direkt elvezet velük edzeni. Az is hätränya meg az elipszistrainernek, (es ezert szoktam inkäbb a szobabringät javasolni) hogy nagyobb, es joval drägäbb mint a hasonlo kidolgozäsu bicaj.