Szedeák-Falco 85-96
A félidőben nyolc volt a differencia, az utolsó negyed előtt, ha jól emlékszem, eggyel vezetett a Szeged!
Az utolsó negyedben előléptek az örök főszereplők: a bírók!
Bár már az előző negyedekben is voltak érdekes ítéleteik: Például Kálmán triplakísérlete után a gyűrűről a labda a palánk tetejére esett, majd onnan legurult, de nem a kosár irányába. Ám nem hagyta el a játékteret, mert valamelyik szombathelyi srác elkapta és rápattintotta Nyilasra. Na, ezek után találjátok ki, mit ítélt a bíró???: Bedobást a Falco javára!
A meccs legnagyobb botránya az utolsó negyedben volt. 75-85 volt az eredmény, Nyilas betört, kosarat dobott, Alexenek emellé faultot adtak és Nyilas ekkor állítólag képenvágta a szombathelyit. Azért mondom, hogy állítólag, mert én akkor éppen az eredményjelzőre néztem, ekkor majdnem tömegverekedés lett.
És itt Nyilas mellett Sutyi is nagyot hibázott, mert, ha jól gondolom, neki is technikait adtak, így a Szeged egyet, a Falco négyet dobhatott és míg Kecskés nálunk kihagyta, Alexe mindet bevágta!
Ennek ellenére sajnos azt kell mondanom, hogy sok múlott a bírókon, hiszen Kálmán szándékos gáncsolása ugyan nem ért technikait, de lexe elleni fault igen, csak azért mert a román fiú hangosan kiabált (ez nem az előző eset!)!
Mondjuk igaz, hogy a Szeged magának, főleg a pocsék büntetőzésnek, köszönheti a kiesést! Pl. 8 mp-cel a vége előtt Vilcinskas 83-94-nél betört a palánk alá, bedobta a labdát, faulttal együtt. Ha ekkor bedobja a büntetőt, lehetett volna hosszabbítás. Nem dobta be, és ekkor ziccerből zsákolt egyet a Falco!
A bírókkal kapcsolatban nem azt mondom, hogy a Falco csalta volna el a meccset, minthogy ilyet nem is gondolok és elismerem, hogy három negyeden át egy-egy kisebb nagyobb hibától eltekintve a sporik jól vezették a meccset+ elvetendőnek tartom azt, hogy sokan Alexét "lerománozták", ám nem érdemtelenül (ennek ellenére én elhatárolom magam ettől!), ám a játékvezetői kar gyors és nagyméretű reformokra szorul, mert egyszer ide, egyszer oda tévednek mindig, de nagyon!