Kedves "Alelnök Úr"!
A DVHS-hez nem nyúltam hozzám, mivel erősen garis, és nem az enyém, majd ha együtt lesz a kettő, akkor valószínű a szakszervíz fogja a hibáját korrigálni, ha már így "elrontották".
Az előző kérdésem, a HRS6900, a tisztán mágneses tisztítókazetta érezhető különbséget okozott, de a fő probléma azért még látható. A HRS sajnos már lemezmechanikás, csak a fedob van egy öntvénydarabkán. Kösz a tippeket, a jobb oldali baba szerintem túlságosan lent van, a szalag ugyan nem gyűrődik, de gyanus. Nem kell félni a cuccot nem vágom tönkre, finommechanikai javításokban igen otthon vagyok. (referencia: HRS5000-res teljes mechanikája (ugyanaz a vezérlőtárcsa végzi a kazettamozgatást, mint ami a felfűzést) "szétugrott", amiben pozícióba hajtott alkatrészek vannak, és nem végálláskapcsoló, szóval egy rosszul visszarakott darab, és kezdhetem előlről. 4 óra alatt visszapakoltam a belét sikeresen az utolsó darabig. A babamozgatáshoz majd szerzek kulcsot, előte azért valószínűleg enyhe nyomás gyakorlásával megnézem a változást.
Az ilyen hibának nem lehet esetleg olyan vonzata, hogy a vonórendszer "kopott" pl. kinyúlt ékszíj, elcsúszó vonógörgő, stb? Még nem szedtem szét eddig nagyon, így nem láttam, milyen állapotban van az alja, csak felül néztem bele.
Majd jelentkezem, ha nekiestem. (úgy szerda magasságában)