kettőötegy Creative Commons License 2003.01.11 0 0 3
Szevasztok!
Először is köszi a gyors reagálásokért.
Lehet, hogy a topik címe kissé bunkócskára sikeredett, de valamivel ösztönözni kell az embereket, hogy véleményt nyilvánítsanak.
Hogy motoros vagyok-e vagy sem...hát csak az vagyok mivel én is szoktam gurulni erre-arra.
Most lehet, hogy újat fogok mondani, de szerintem a motorok világa nem két részre tagolt.Nem csak GSXZZCBVFR-ek vannak púpos ruhájú gazdájukkal és döngetnek 1000-rel, és nem csak HD-k nagy szakállú gazdájukkal alapjáraton gurulva.
Amit Zippo22 leírt az tényleg szép és jó, de úgyan erre a célra van számtalan más motor is amelyek szerintem jobban megfelelnek e célnak. Vehetek egy szép dörgő hangú (túra)endurót amivel még olyan helyekre is elmerészkedhetek szeretett barátnőmmel ahová chopperral nem juthatok el.(Ki mondta, hogy nem szép egy egy/kéthengeres motor pöfögése?)De ha nem szeretem a műanyag szpídgépeket ott a választás a naked bike-ok személyében.Gyönyörű formák, nagy választék, blokk a középpontban, króm, stb. szinte mint egy chopper, de szerintem e gépek is alkalmasabbak túrázásra. Ha akarom nyitott sisakkal megyek, ugyanúgy 70-90-nel.Hova siessek?Vagy ezekkel a motorokkal 180 alatt nem is lehet menni?A kényelem főleg egy fajtiszta choppernél meg egyszerűen röhej, főleg az utasnak, ugyanúgy, mint egy sportmotornál.De maga az üléshelyzet is különcé teszi a choppereket. Szétterpesztett előrelógó lábbal, szerintem sok mindent lehet, de normálisan motorozni nem nagyon. Végeredményben a térdemmel kellene fognom a motort, hogy teljesen érezzem minden mozdulatát és akár e révén iránytváltani, dönteni, stb.
Én azt nem értem, hogy akinek van rá lehetősége és olyan motort választahat magának amilyet csak akar miért vesz mégis choppert. Számomra az sem tiszta, hogy még a gyártók is egy jól szuperáló blokkból is kivesznek minden értelmes dolgot, csak , hogy rezegjen, mert ez által nemtudom, hogy mennyivel lesz boldogabb a gazdája. Mitől válik "férfias" motorrá, mert két kézzel kell a féket húzni, ökölbe szorított talppal kell gangolni, 3XX kilóval kell bírkózni?
Sértődés ne essék senkiben. Miért baj, hogy valaki choppert vesz. Miért lenne baj? Épp ez lenne ennek a CsopiTopiknak a lényege, hogy estleg én is megtudjam. És ha netalán úgy adodna, nálam is felkerülhetne a chopper, mint céltárgy.