OFF
Most, hogy kicsit leülepedett a film, pár komment, ha nem gond: a szinkronról asszem még nem szóltam egy szót se, holott eléggé elkeserítő. Nekem egyáltalán nem tetszett, csomó hanggal nem voltam kibékülve, meg ahogy olvastam máshol, sok benne a fordítási hiba! Mondjuk sejtettem hogy nem lesz nagy szám, csak azért ültem be rá, mert elsőre a látványra akartam koncentrálni...
Szóval, még annyit hozzáfúznék a Gimli poénokhoz, hogy, egy másik topicban találóan megfogalmazták: 'ihlet' közben jött egy csomó! Tehát, SPOILER amikor készülődnek a csatára, és állnak felfegyverkezve, s Gimli megszólal hogy tehették volna jobb helyre is (vagy vmi ilyesmi) mert nem lát jól, na az viccnek klassz, csak pont rossz helyen: tiszta kuss a nézőtéren, sztem mindenki fílingbe van, erre kitör a nevetés. Meg volt még egy pár ilyen, sajna...
Dohi:
Ahogy Legolas felszáll a lóra, az kurva jó! Az meg hogy visszafelé vették fel, azt remélem nem gondoltad komolyan :] Ennyire azért nem amatőrök. Egy ideig gondolom 'normálisan' ugrott Legolas, utána cgi.
Azt meg nem értem, hogy mondhatod, hogy ezek a tájak nem monumentálisak! Edoras?! Illetve, a film legeleje, milyen gyönyörű már?! Vagy akár mondhatnám már az egész Helm-szurdokot, úgy zusammen, teljesen korrekt. Frodóék útvonaláról már nem is beszélve...
Nagyon jó volt továbbá a SPOILER elrejtőzős jelenet, a Fekete Kapunál (tünde köpeny) - először én is kerestem, hová bújtak, annyira király volt :]
Az olifántok is tök jók voltak, ellenben a szárnyas Nazgulok annyira nem jöttek be, először meg is lepődtem, hogy néz ki a Lidérc 'szárnyasa'...(pont olyan mint egy Pteranodonus nevű dinoszaurusz :]legalábbis első blikkre)
Najó befejezem, mert ez mégis csak King topic, bocsesz.
ON