>"..Hasonlít a helyzet a 2002-es Miép -veszély felidézéséhez
>abban a vonatkozasban, hogy hazugsag, valoban :-)"
>Nono! :-))
En nem ertem miert kell "MIEP-veszely"-rol beszelni.
Aki realisan kovette a parlamenti kozvetiteseket 1998-2002 kozott, es nezte, hoyg a MIEP mire hogy szavazz, akkor sokkal megfontoltabb, realisabb volt mint a tobbi part. Nem kene mindent keszpenznek venni, ami a TV-ben megy.
Szereny Velemenyem Szerint jol vegeztek a munkajukat. Es ezt a _tenyek_ dontik el.
De igazatok van, megiscsak jobb egy SzDSz, es a celkituzesei.;)
Engem igazan az oktatasi programja fogott meg.
Meg szeptemberben hallottam Magyar Balint ot nyilatkozni, az utott! Azota tenyleg ugy nez ki, hogy nem almodok.
Megprobalom az alapgondolatait visszaadni(tevedes jogat fenntartom):
-A szuloi tarsadalom a megrendeloi reteg
-A gyerekeket sokkolja a sok hazifeladat
-Az iskolai hatarait ne terjesszuk ki(vagyis ne legyen hazi, nehogy otthon az iskolaval kelljen foglalkozni a gyereknek)
-a sok szamonkerestol depressziossa valhatnak az emberek
-az elso 4 osztalyban nem lesz ev vegi bizonyitvany, meg jegyek se. Nehogy kedvet szegjek a gyereknek. Magyarul ez annyit tesz: napkozis ovoda lesz 10 eves korig.
-18 eves korig elsajatithato a szukseges lexikalis tudas(de hogy kerem, hogyha meg negyedik osztaly vegere meg mindig nem tud olvasni a gyerek?)
-A lexikalis tudast csokkenteni kell
Aki ezeket vegigolvassa, annak vilagosan latszik, hoyg az oktatasi szinvonalat a foldig nyomjak.
Ez nekunk miert jo?
Egy biztos: kisertetiesen fog hasonlitani az amerikai/francia/nemet oktatashoz(erettsegiig)
(ezeket ismerem)
Sajnos amig az altalanos iskola hatodik osztalyaban az osztalyfonokon, meg az unokatesomon kivul mindenki nezte/nezik a VV+BB.
Dehat aki ezt se akarja megerteni ...
Mind1 ez a part jo meg minden, a masik meg szelsoseges, kirekeszto(milyen magyar szo ez?), mert ezt ellenzi?
Sajnos ezt a nezetet osztom.
Tevedes itt se essek:
SzVSz az oktatas mai szinvonala sem jo. De ezt emelni kene, es nem tovabb csokkenteni.
De azert menjunk az EU-ba!
(Btw. ha a szomszedhoz haztuznezobe megyunk, akkor eloszor a mi portankat tesszuk rendbe. )