Értem, mit mondsz, de szerintem van 2 dolog, amiben valahogy furán látod a dolgokat:
1.
Ha 10 évre kívül kerülünk az EU-n, míg egy sereg ország bemegy,
ÉS
az EU 10 éven át fejlődik, erősíti a gazdaságát,
AKKOR
vajon miféle külgazdaság fogja biztosítani az átlagbérszint oly dinamikus emelkedését, amire hivatkozol?
Mert szerintem ebben az (isten ne adja) esetben, országunk gazdasági mozgástere rettenetesen leszűkül, az export lehetőségekről nem is beszélve, hiszen egy rakás korábbi partnerünk már EU tag lesz, és bolondok lennének a hazai piacuk rovására magyar termékeket kedvezően beengedni.
2.
Folyton ezzel jössz, hogy a stájer paraszt a nyugdíjából megveszi fél Zalát. Én is vehetnék több hektárt Ukrajnában, de a puszt aföld semmi, oda további termelőeszközöket kéne vinnem, termelést beindítanom -- máris buktam a nagy előnyt.
Miért venne hirtelen nálunk földet a nyugati, amikor az EU mostani részében is vehet, és ráadásul ezerszer kiforrottabb infrastruktúrára, összecsiszolódott szabályozókra, sokkal kvalifikáltabb munkaerőre támaszkodhat, mint itt?
Ez szerintem egy mumus -- de nem értek hozzá eléggé, győzz meg, nézzük meg gazdasági oldalról, hogy megéri-e a nyugatiaknak a csatlakozás UTÁN nálunk földbe invesztálni!