Tgyta Creative Commons License 2003.01.09 0 0 134
T. Bödögei Szemény (36)
Csak fröcsögsz feleslegesen, minden alap és megfontolás nélkül. Jobban tennéd, mielőtt bármit is kijelentesz, állítasz, előtte utána néznél.

Interju Schmidt Mária-val, a Terror Háza főigazgatójával

— Ön szerint indokolt a Terror Háza évi 330 millió forintos költségvetési támogatása?
— Természetesen. Ha nem lenne indokolt, nem kérnénk. Ráadásul az is köztudott, hogy ez egy nonprofit közalapítvány, amelynek minden kifizetése és minden bevétele az államkincstáron keresztül folyik. Miután már három vizsgálat lezajlott ellenünk, gondolhatja, hogy ha bármilyen szabálytalanságot találtak volna, már tudnának róla. Tehát nagyon is gondosan járunk el a közpénzekkel.

— Az Iparművészeti Múzeum a Terror Házával nagyjából megegyezően, évi 350 millió forintból gazdálkodik, de míg ott száznyolcvannyolc alkalmazott dolgozik, Önöknél mindössze negyven.
— Nézze, fölfogás kérdése, hogy mi jó: ha sok az alkalmazott, vagy ha kevés. Azt tudom, hogy mi nagyon kevesen vagyunk, ezért mindenki 10-12 órát dolgozik.

— A kormánypártok szerint a fideszes képviselők hagyták cserben a Terror Házát, hiszen ha nem vonulnak ki a szavazáskor, megakadályozhatták volna a költségvetésük csökkentését.
— Történész vagyok, az ilyen mi lett volna ha típusú kérdések nem érdekelnek. Nem azzal szoktam foglalkozni, hogy mi lett volna, ha Hitler meghal 1922-ben. Érti? Ez történt, így történt, kormánypárti előterjesztés volt, kormánypárti szavazás volt.

— Hogyan értékeli, hogy a kormánytagok nemmel szavaztak?
— Ha a kormány nem támogat egy javaslatot, a kormánypárti frakciók viszont mégis megszavazzák, ez egy olyan belső ügy, amit nekik kell tisztázniuk. Én ebben nem kívánok állást foglalni, mert nem az én dolgom.

— Akkor úgy kérdezem, hogy korrektnek tartja a kormány kiállását a Terror Háza múzeum mellett? Vagy úgy gondolja, hogy ez a minimum, amit meg kellett tennie?
— Úgy gondolom, hogy a kormány a dolgát teszi, és helyesen cselekszik ebben a kérdésben.

— Elképzelhetőnek tartja, hogy kibővítik a közalapítvány kuratóriumát, és az új, immár kormánypárti többség meneszti Önt?
— Szerintem ez nem volna szerencsés, nem az árkok betemetésére irányuló lépés lenne. És igencsak elmérgesítené az amúgy sem túl barátságos légkört.

Szerző: Szlazsánszky Ferenc>/i>

Forrás: Hetek

Schmidt Mária által készítetett költségvetésről pedig tájékozódhat ITT. Aztán összehasonlíthatod Vásárhelyi Mária által közölt adatokkal.

Egyébként szerintetek indokolt a közel félmilliárdos költségvetés? Akkor a többi múzeumoknak mennyi, milyen pénzekből kellene gazdálkodniuk? Ott, azoknál is van belépőkből származó bevételek.

Előzmény: Bödögei Szemény (36)