Lodronat Creative Commons License 2003.01.09 0 0 84
Kedves digiton !

Ez a DVD írás egyik szépséghibája (a másik száz mellett), mármint az, hogy az authoring szoftverek sok minden hanyagul kezelnek.
Én DV500-as kártyával szerkesztem a videókat, és a kártyához adott Minerva Imprssion authoring szoftverrel dolgozom. Na hát ez is csinál ilyenekt. Például fejezetcímnek teszek egy piros és egy kék szöveget azért, hogy ha lejátszáskor ráálsz, akkor pirosra váltson a színe. Ez a megoldás jó is addig, amíg teszteled, de ha megírta a DVD-t, akkor a piros színű felirat már sosem látszik. Ettől aztán érdekes az egész, mert a fejeztcímek láthatók, egészen addig amíg rá nem állsz, mert ekkor eltűnik, és így kell kiválasztani (rákattintani), hogy már nem látod.

Hosszas nyomozás után kiderült, hogy erre két megoldás van, vagy veszel fél milkóért egy authoring szoftvert ami még mindig nem biztos, hogy tökéletes (ez nem az én megoldásom), vagy kikerülöd azt ami nem megy. Én személy szerint nem teszek feliratokat címként, hanem kis képeket a filmből, ezt tudja kezelni, azaz teszek egy sötétebb és egy világosabb képet egymás felé, és amikor ráál, akkor a világosabb látszik, ha rákattint, akkor onnan indul a lejátszás.

Nem biztos, hogy segített a válaszom, de látod, hogy nem vagy egyedül.

Lodronat

Előzmény: digiton (83)