Képeslapon fenyegették meg
Bár az elkövető már ismert, még nem tűzték ki a tárgyalás napját abban a büntetőügyben, amelynek Váradi György ismert pécsi kosárlabda-játékvezető a sértettje. A bíró egyszerre három polgári pert is indított.
A bírót tavaly december 7-én a Körmend – Albacomp NB I. A-csoportos férfi bajnoki után egy helybeli szurkoló a nyílt utcán megütötte, holott a két játékvezetőt és a meccs ellenőrét öt biztonsági ember is körülvette. (DN, december 27.)
Azóta új esemény, hogy Váradi körmendi postabélyegzővel karácsonyi üdvözlőlapot kapott, amelyen ez állt: „Az emlékek és az élmények összekötnek. Kellemes karácsonyi ünnepeket! Remélem, még találkozunk! Vörös Ördögök.”
– Egyértelműen fenyegetésnek érzem ezt, a képeslap kópiáját mindenesetre eljuttattam ügyvédemnek, dr. Halmos Péternek – mondta Váradi, akin még most is folyamatosan dolgoznak a fogászok és a szájsebészek, ígérik, február végére rendbe hozzák az arcát. Már eddig több százezer forint a kára, ez egyrészt a fogorvosi költségekből, másrészt abból áll össze, hogy a ruházata egyes darabjai elszakadtak, mások a rádobált csikkektől megégtek. Természetesen a megindított három polgári pertől (a körmendi klub, a helyi biztonsági szolgálat és az elkövető ellen) a játékvezető a kártérítés megítélését várja.
A körmendi klub vezetői az eset óta nem kértek tőle elnézést a történtek miatt, miként a garázda szurkoló sem tette meg ezt.
– Nem vetettem le magam a körmendi mérkőzésekről, de az eset után úgysem küldtek volna oda vezetni – válaszolta lapunk érdeklődésére Váradi.
Érdekesség, hogy szombaton Pécsett, a PVSK-Panthers ellen játszik a Magyar Kupában a Körmend, de ő abban az időpontban Zalaegerszegen vezeti a ZTE – Kaposvár kupameccset. Könnyen lehet, hogy ebben is a szövetség keze van, talán el akarták kerülni a kínos jeleneteket. Merthogy a játékvezető minden komolyabb pécsi kosárlabda-rendezvényen ott van.
(Forrás: Dunántúli Napló)