CSerfa Creative Commons License 2003.01.08 0 0 87
Kedves pasa_!

Én nem vagyok a fejembe zárva, és tudok gondolkodni más axiomarendszer szerint. Ám a Fórumon (sokszor)deklaráltan úgy szereplek, abból indulok ki, mire jutunk, ha a Biblia igaz. Nem felejtem el a 82.-t, hanem alkalmazom, régtől fogva alkalmazom, előbb, mint megfogalmaztam volna. De tudom, ez szegényes, és joggal mondhatod, szűk látókör, stb. Erre mondom (magamról) bigott, inkább hit, mint értelem, stb. Hiába adsz tanácsot, újat nem mondasz.

Azt ne gondold, nincsenek társaim, magamban lennék, senki meg nem ért, vagy én lennék ezzel így. Egyszerűen nem igaz. Olyanoktól vagyok távol, mint te, és az emberek többségétől (hit dolgában), de korántsem mindenkitől.

Te következetesen azzal jössz, mivel a Biblia ellentmondásos, több értelmezés, stb. lehet. Én ebből annyit ismerek el, hogy van, amit nem értünk. De arról nem is írok. Amiről írtam, ott igazolni tudom (és nem is cáfoltak), nincs ellentmondás, azaz egyetlen lehetséges értelmezés van. Nem baj, ha ezt nem ismered el, akkor is így van. De azt is többször írtam, kevés dologhoz szóltam hozzá. Mert tudom, azokkal a feltételekkel csak szűk körben, kevés dologban lehet biztos az ember, én viszont e tekintetben következetes és tisztességes voltam. Azért így is írtam ezt-azt, ha tudod, cáfolhatod, de csak addig jutottál, ha engem nem, az általm választott feltételeket (a Biblia igaz feltételezést) kezded ki, pedig azt nem állítottam, igaz a Biblia, csak azt, hogy én azt vizsgálom, mire jutunk, ha igaz.. Nem serkentelek, mert nem kívánok veled vitázni, elég kellemetlen ember vagy számomra, ha lehet, kerülni foglak, ezért is kértem, te se... És nem tartom tisztességesnek sem a módszeredet, sem hozzáállásodat.

Ha a Bibliával jössz (jöttél volna, mert vitázni tán késő), és megmutatod, mi az ellentmondás abban, mit én írok, jogos lett volna a vitád és tisztességes. De nem a Bibliával, hanem emberrel jöttél, elhagytad, sőt, el sem ismerted azt az axiomarendszert (jelesül a Bibliát), mely kellett volna az értelmes vitához, míg én igyekeztem egyértelművé tenni („ha a Biblia igaz, stb.) Ha másik állítást hoztál volna a Bibliából, mi cáfolná az enyémet, megmutattam volna, hogy helytelen, mert nem arról szól. Vagy elismertem volna, nem jól tudtam. A legtöbb esetben meg úgy van, és veled is úgy lehet(ett volna), ha te jöttél volna bibliai állításokkal, elismertem volna egyszerűen, hogy nem értek azokhoz, mert nem értek, csak kevéshez. Mert töben Fórumosok jobban értenek a Bibliához, meg keresztény dolgokhoz, egyszerűen többet tudnak nálam, és ezt soha nem is titkoltam (pl. Biga, vagy több Hit Gyülekezete tag, stb.)
Te egyszerűen nem vetted tudomásul, én korlátoztam azt, milyen feltételekkel szólok, csonkoltad és másítottad (más összefüggésbe hoztad, más jelentést tulajdonítottál dolgaimnak) fellépésemet, ezen, bevallom, felháborodtam, mostanra meg elkeseredtem.
Furcsának tartom, hogy milyen logikátlan gyakorlatot űzöl, a Bibliával jönnél valamit igazolni, miközben következetesen fejtegeted magának a Bibliának a megbízhatóságát.
Egy axiomarendszert nem szoktak vitatni, ha hibásnak bizonyul, elvetik és más axiomarendszerre térnek. Én axiomarendszernek meg szó szerint veszem a Bibliát, és, ahogy én vitázom, nincs benne ellentmondás. Ha van ellentmondás, sem sérül semmi, mert arról egyszerűen nem vitázom (magam állítottam, nem mindent értünk).

Kettőnkről:
Én úgy látom, személy (a tied és az általad hivatkozottak) állt szembe a Biblia állításaival (megtévesztett téged bizonyára, hogy én jórészt a Bibliát szóltam, ha nem is tettem idézőjelbe), és bizony, személyemet (és hitemet) is illetted, az állításokon kívül. Ezt én nem akarom, ez inkább személyeskedés.
Igaz, én is megtettem veled, személyeskedtem és tiszteletlen voltam, miért is megkövettelek, mikor ezt megláttam. És odanyújtottam a másik arcomat, és arra is ütöttél (lásd 84.) Most ugyan nem tudom, mit kell tennem és hogyan, várok még, de valószínűleg mindent rád hagyok és kerüllek, csodálkozom is rajtad egyébként, mennyire nem értesz, mennyire előítéletes vagy, és mennyire ragaszkodsz ehhez.
Kedves pasa_!
Kérlek, ha lehet, te is kerülj engem, vagy hagyj fel hitem, személyem ítélgetésével (úgysem érsz el, csak a Fórumra jut, ami egyébként egyáltalán nem zavar), különben nem tudunk vitázni semmiről (hitbeli dologról, és én jórészt azért járok ide, ha olykor kemény személyeskedésben is benne vagyok).
Ha neked nincs kedved így vitázni, kérlek, hagyj fel azzal, hogy más axiomarendszer szerint mondogatsz engem mindenféle tévelygőnek, stb., mert ekkor nem lesz igazad, nem mondasz igazat. Mivel deklaráltam, mi alapján teszem állításaimat, ha azokat vitatod, az alapján vitasd, amit axiomának veszek, és, ha így nem tudod, akkor nem tudod. Ha csak másképpen tudod, az meg jogtalan, butaság, értelmetlen. Hasonló ez, mikor az euklideszi algebra alaján mondja valaki (kettes számrendszer, egy számjegy), 1+1=0. És erre mondja a másik, a Boole algebra szerint: butaság, tévedsz, hiszen 1+1=1!
Szerintem az lenne a legjobb, kedves pasa_!, ha elkerülnél engem! (Nem nézem ki belőled azt a tiszteletet, mit megkaptam azoktól, kikkel vitázni szoktam, és aki úgy szól hozzám, ahogy te, lásd pl. a 84.-et), azzal semmi kedvem).
Én most bizony úgy látom, (ha meggondolom magam, felírom majd), nekem jobb lesz kerülnöm téged, elég nagy a Fórum kettőnknek, hogy ne akadjunk lépten-nyomon egymásba.
Ha meg esetleg személyeskedésbe menne a dolog, mert nem bírod abbahagyni (én ugyan megpróbáltam és próbálom), kérlek, tekintsd meg, hogy állok alomhajossal, vagy bubissal, én úgy vélem, neked sem volna kellemes, nekem sem lenne az. Igaz, ignorálhatlak is, a harc helyett, még nem tudom, mit kell tennem (lásd fentebb), és a te reagálásodtól is függ a dolog.
De én nem várok el tőled semmit, csak kértelek...

CSerfa