(Akkor legyen) Pályakezdő,
Ha görcsölsz, irány a doki. Különösen, mert a 22-k hétig elvileg magától is kinyílhat a méhszáj, hát még ha görcsölsz is.
Ha annyit érzel, hogy megkeményedik a hasad, mint a kő, de igazából nem fáj, hanem kellemetlen, akkor is menj orvoshoz, de azon segít a magnézium is (először magne B6, ha nem segít, akkor pharmavit magnézium, 250 mg-os)
Hogyan görcsölsz, és hol?
De komolyan mondom, hogy menj orvoshoz, a görcsöléssel és a vérzéssel nem szabad viccelni a terhesség alatt. Bemehetsz akár a körzeti nőgyógyászhoz is, de bármelyik kórházi ambulancia el kell, hogy lásson. Arra számíts, hogy benntarthatnak, mert a legtöbb helyen rutinból befekteteik a görcsre panaszkodó anyukákat, de nem biztos, hogy ez baj, mert ott biztos jó kezekben leszel te is és a kisbabád is.
Kérhetsz tanácsot Mr Spocktól is itt.
Laikus tanácsokat pedig itt
kérhetsz.
Enni elvileg (mértékkel) bármit lehet.
Ami tilos: alkohol, drog, gyógyszerek, koffein nagy mennyiségben (kávé, kóla, fekete tea, napi egy csésze belefér), semmilyen gyógynövény, amit nem beszéltél meg az orvosoddal (csipkebogyóteát lehet inni, minden mennyiségben).
Arra érdemes figyelni, hogy a napi 50-75 gr fehérjebevitel meglegyen, ezért sok hús, tejtermék ajánlott. Ezentúl zöldség, gyümölcs minden mennyiségben. A zsiradékbevitelre figyelj, ugyanígy a cukorra is, mert azok felesleges kalóriák, és nem a babára rakódnak, hanem a fenekedre :))))
Nos ezt bagoly mondja, mert én pl. gyakorlatilag az egész terhesség alatt "üres kalóriákon", édességen éltem, és mégis szabványméretű és egészséges babát szültem (54 cm, 3350 gr). Én ezért is szedtem terhesvitamint, hogy lehalább amiatt ne kelljen aggódni, hogy mennyi vitamint eszek, mert jórészt csak sütiket ettem jóízüen.
Persze én magam is jó dagadt lette, 15 kilót híztam, ebből 8 maradt tartósan, és csak mostanra (közel 9 hónap után) ment le, igaz, fogyókúra nélkül, a szoptatással.
Általános tanács: ha valamit kívánsz és nem tartozik bele a tilos kategórába, nyugodtan edd meg.
Lucilla